Hoe kies ik een basisschool?

Openbaar onderwijs voor ieder kind
De Vuurvogel

Je kindje is bijna drie jaar, dat is een goed moment om na te denken over de volgende fase: de basisschool. Spreekt één van onze openbare basisscholen je aan? Dan ben je van harte welkom voor een rondleiding. Op onze scholenpagina's kun je direct een rondleiding aanvragen. Vul het formulier in en de school van je keuze neemt contact met je op. Een aantal van onze scholen organiseert informatiebijeenkomsten. Daar zullen ze je in een reactie op je aanvraag meer over vertellen.

Direct alle scholen bekijken

Hoe kies ik een basisschool?

Maar hoe maak je dan je keuze en waar kun je naar vragen? Om in schooltermen te blijven: Begin met wat ‘huiswerk'. Denk vooraf na over wat je belangrijk vindt als ouder/verzorger en lees de schoolgids alvast door. In de schoolgids vind je informatie over het schoolbeleid, de pedagogische vise van de school en praktische informatie.

Dan zijn er nog tal van andere aspecten die je kunt laten meewegen bij het maken van een schoolkeuze. Denk aan de locatie en schoolroute, de sfeer en uitstraling van de school, de gemiddelde groepsgrootte, sociale normen en waarden, aandacht voor kunst en cultuur en hoe de naschoolse opvang (bso) is geregeld. Als je langskomt op één van onze scholen, beantwoorden we graag al je vragen. .

Vertrouw ook op je gevoel. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het schoolplein op een willekeurige dag om te zien of de sfeer bij jou en je kind past. 

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je bij de basisschool het inschrijfformulier opvragen. Hiermee wordt een definitieve plek voor jouw kind op school 'gereserveerd'. 

Bekijk al onze scholen in jouw buurt