Hoe kies ik een bso?

Buitenschoolse opvang passend bij elk kind
BSO Koolhoven Reeshof

Je kind is pas 2 of 3 jaar en nu al maak je een keuze voor school en een buitenschoolse opvang (bso). Best lastig want hoe weet je nu al welk type school of bso bij je kind past als hij of zij 4 jaar is? Met deze tips helpen we je misschien een eindje op weg.

Direct alle bso's bekijken

Hoe kies ik een bso?

  • Kies eerst een basisschool, dan de bso. Bso’s werken altijd samen met een of meer scholen. Dus als je weet welke school je kiest voor je kind dan weet je ook welke keuze je hebt qua bso’s. 
  • De belangrijkste keuze die je maakt is of je een bso dichtbij of zelfs in de school wilt of dat je kiest voor een bso met een speciaal aanbod. Zoals bijvoorbeeld een creatieve of sportieve bso. 
  • Kies je voor een bso in de buurt, kijk dan eens - naast de website van school - welke bso’s bij jouw school in de buurt zitten en vergelijk hun aanbod. Zo ontdek je vast wat je aanspreekt en wat niet.
  • Informeer bij andere ouders in de wijk waarvan je weet dat de kinderen op dezelfde school zitten. Voor welke bso hebben zij gekozen en waarom?
  • Als je peuter nu op een kinderdagverblijf of peuteropvang in een school zit vraag je directeur dan eens om wat meer over die school te vertellen. En ze willen je vast wel een rondleiding geven of in contact brengen met een kleuterjuf of directeur. Of andere ouders die van plan zijn naar dezelfde school te gaan.
  • Vergeet de tussenschoolse opvang (tso) niet (oftewel: overblijven op school). Wist je dat je je kind daar apart voor moet aanmelden? Soms via school, soms via de kinderopvang?
  • Goed om te weten: het kan best zijn dat de keuze die je nu maakt over een paar jaar niet meer bij je kind past. Dat is helemaal niet erg. Er zijn ook bso’s die juist een aanbod hebben dat voor oudere schoolkinderen uitdagend is.

Bso onder één dak met school 

Veel van de bso's van Kinderstad zitten onder één dak met school. Wel zo makkelijk! Direct vanuit school naar de bso lopen om vervolgens iets leuks te doen met vriendjes of vriendinnetjes. Elke bso biedt voldoende uitdaging of juist ontspanning. Je kind kiest zelf wat hij of zij wil doen in deze vrije tijd!

Bekijk al onze bso's in jouw buurt 

Bso's met een speciaal thema

Als je kind veel energie heeft, graag creatief bezig is of behoefte heeft aan meer uitdaging dan hebben we nog een speciaal aanbod. Onze bso's met thema liggen wat verder van school, maar het vervoer van school naar de bso is inbegrepen! Dit zijn onze bso's met een thema: