Peuteropvang in Tilburg

Kom spelen, leren en ontdekken!
Kom spelen, leren en ontdekken op de peuteropvang!

Staat jouw peuter ook te trappelen om de wereld te ontdekken? Op onze peuteropvang in Tilburg komen kinderen van 2 tot 4 jaar samen om met andere peuters uit de buurt te spelen, leren en ontdekken. Ze bereiden zich op deze manier alvast voor op het ritme van een schooldag, wennen aan het 'even weg zijn van huis' en ontmoeten bovendien nieuwe vriendjes! Zo stapt je peuter straks goed voorbereid en zelfverzekerd de basisschool binnen. 

Welke locaties kan ik kiezen?

Zoek jij opvang voor een aantal dagdelen per week, zodat je kind alvast kan wennen en lekker kan spelen met vriendjes? Dit noemen we peuteropvang, vroeger ook bekend als de peuterspeelzaal. Bekijk deze locaties via onderstaande button.

Peuteropvang - halve dagen

Werk of studeer je en zoek je opvang voor jouw peuter voor hele dagen? Dit noemen we kinderdagopvang. Via onderstaande button zie je alle locaties waar je terecht kunt.

Kinderdagopvang - hele dagen

Voordelen van peuteropvang

Bij opvang van peuters denk je als eerste aan gezellig spelen met elkaar. Dat is ook zeker waar, maar ondertussen leert je kind een hoop! Spelenderwijs wordt zijn ontwikkeling bevorderd. Je kleine ontdekker doet namelijk veel vaardigheden op, zoals: op je beurt wachten, eerlijk delen, opkomen voor zichzelf, luisteren, elkaar troosten, en zichzelf aankleden. Wat zijn nog meer voordelen voor je kind als hij/zij naar de peuteropvang gaat? Jouw peuter:

  • Leert al spelend
  • Maakt contact met andere peuters
  • Maakt kennis met ander speelgoed en andere activiteiten dan thuis
  • Bouwt vriendschappen op met toekomstige klasgenootjes
  • Wordt in de ontwikkeling extra gestimuleerd (voor- en vroegschoolse educatie)
  • Krijgt een goede voorbereiding op de basisschool
  • Ontwikkelt zich sneller qua taal en sociale vaardigheden.

Op onze locaties spelen peuters onder begeleiding van twee pedagogisch professionals op een groep van maximaal 16 kinderen. 

Kosten 

In Tilburg krijgen alle ouders van peuters van 2 tot 4 jaar een tegemoetkoming in de kosten voor 2 dagdelen peuteropvang per week. Het maakt niet uit of je werkt of niet: alle ouders kunnen voordelig gebruikmaken van peuteropvang. Wil je weten wat je precies gaat betalen? Klik hier.  

Kom eens langs! 

We hopen dat je enthousiast bent over peuteropvang voor je kleine ontdekker. Je kunt bij de locatie(s) van je keuze een rondleiding aanvragen en een kijkje komen nemen met je peuter. Jullie zijn van harte welkom! Tot snel! 

Locatie bij jou in de buurt