Samen sporten sport bso

Sport BSO Poorter

Is je kind dol op sporten en bewegen? Dan ben je bij Sport BSO Poorter op de juiste plek! Deze locatie is sinds 2 april 2024 open.

 • Zwemdiploma halen tijdens BSO tijd
 • Plezier in bewegen staat voorop
 • Kinderen leren de positieve waarden van sport kennen
 • Kennismaken met verschillende sporten

Is je kind dol op sporten en bewegen? Dan ben je bij Sport BSO Poorter op de juiste plek! Deze locatie opent in april 2024. 

Kinderen kunnen hier na schooltijd heerlijk sporten en bewegen. Er is samen met onze sportieve medewerkers altijd iets leuks te beleven. Maar we zorgen uiteraard ook voor persoonlijke aandacht en een luisterend oor, waardoor elk kind zich veilig en prettig voelt bij ons.

Nieuwe sport bso

Sport BSO Poorter is gloednieuw en heeft een uitdagend aanbod met veel ruimte voor actief binnen spel, zoals een danszaal en een klimwand. We maken gebruik van de sporthallen, zodat we alle soorten sport kunnen aanbieden (voetbal, turnen, apenkooien, freerunnen, etc.). Voor buiten hebben we een sportief ingerichte tuin en gaan we lekker naar het Reeshofpark. Maar we vinden het ook belangrijk dat kinderen hun rustmoment kunnen hebben op de BSO. Daarom kunnen kinderen bij ons natuurlijk ook kleuren, knutselen, boekje lezen of lekker chillen. Er is ook een aparte bouwhoek en huiskamer/restaurant, waar kinderen lekker samen kunnen spelen, maar ook een chillruimte waar je rustig kan zitten of na het sporten even film kan kijken.

De naam Poorter verwijst naar het kunstwerk in de tuin van de bso. Kunstwerk De Poorter is ontworpen door Ad Louwinger.

Martijn directeur
Martijn Jacobs
directeur Tel: 06-46398648

Waar vind je ons?

Heereveldendreef 8-10
5043 EX Tilburg

Tel: 06-46398648
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail

Onze unieke kenmerken

Zwemdiploma halen tijdens BSO tijd

Op alle dagen van de week (muv dinsdag) brengen en halen we kinderen naar de zwemlessen in zwembad de Reeshof. Vanuit onze BSO zijn kinderen binnen 1 minuut in het zwembad. Deze service ontlast ouders en bespaart veel tijd. Hoe fijn is dat?

Plezier in sporten staat voorop

Iedereen weet dat sporten goed is voor je gezondheid. Het geeft je een betere conditie en een betere motoriek. Maar vergeet ook niet dat je je ook lekkerder voelt als je gesport hebt.

Kinderen leren de positieve waarden van sport kennen

Door middel van sport en spel leren kinderen spelenderwijs sociale vaardigheden. Je sluit gemakkelijk nieuwe vriendschappen en leert samen te werken. Maar ook wat fairplay is en hoe om te gaan met winnen en verliezen. Dat geeft kinderen meer zelfvertrouwen.

Kennismaken met verschillende sporten

Wij willen kinderen op een leuke manier kennis laten maken met zoveel mogelijk verschillende sporten. Niet alleen voetbal, hockey of turnen, maar ook meer onbekende sporten zoals freerunnen, boulderen, yoga, korfbal of golfen.

Plezier staat voorop!

Je hoeft absoluut geen topper te zijn in sport om het hier leuk te hebben! We vinden het belangrijker dat je plezier maakt en nieuwe vriendschappen sluit. Daarnaast maak je kennis met veel verschillende sporten, leer je samenwerken en de waarden die bij sport horen (oa fairplay en winnen/verliezen).

Samenwerking Zwembad Reeshof

Door de samenwerking met Zwembad Reeshof kunnen kinderen elke dag diploma-zwemmen als ze op de BSO zijn. Binnen 1 minuut halen of brengen we ze naar het zwembad. En omkleden kan gewoon in onze eigen kleedkamers.

Gezonde leefstijl

Wij vinden dat elk kind frisse lucht, gezonde voeding en beweging nodig heeft. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. We werken met een ‘gezond voedingsbeleid’, zodat kinderen naast bewegen en sporten ook leren wat het is om gezond te eten en drinken.  

Gratis ophaalservice

Kinderen worden met de taxi rechtstreeks opgehaald vanuit alle scholen in de Reeshof. Sport BSO Poorter ligt midden in de Reeshof dus is vanuit alle scholen lekker dichtbij. Sport BSO Poorter werkt samen met een professioneel taxibedrijf, zodat ook tijdens het vervoer kwaliteit en veiligheid gewaarborgd zijn.

Neem een kijkje

Openingstijden

Buitenschoolse opvang
Maandag t/m vrijdag: na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school 
Maandag t/m vrijdag: van 7.30 – 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Samenwerking basisscholen

We halen kinderen op van de volgende scholen:
 • Bibit
 • De Bloemaert
 • De Boemerang
 • De Fonkel
 • De Petteflet
 • De Sporckt
 • De Wegwijzer
 • Hartevelden
 • Helen Parkhurst
 • Jan Ligthart Driecant
 • Klinkers
 • Koolhoven
 • Meander
 • Westerwel