BSO Studio-T Kunstatelier

Studio-T BSO

Kijkt jouw kind vol verwondering naar de wereld? Dan is Studio-T een fijne BSO waar jouw kind heerlijk creatief kan zijn. Wij halen kinderen op van elke basisschool in Tilburg Reeshof. 

 • Interesses ontdekken
 • Kunstenaars op de groep
 • Bij ons kun je jezelf zijn
 • Iedereen is creatief

Kijkt jouw kind vol verwondering en creativiteit naar de wereld?

Wordt jouw kind elke dag wakker met een liedje in het hoofd, worden alle gevonden broekzakschatten omgetoverd tot nieuwe kunstwerkjes, vormen de wolken die voorbijdrijven elke keer weer een nieuw dier? Of is jouw kind op een andere manier erg creatief? Dan is Studio-T een fijne BSO waar jouw kind heerlijk creatief kan zijn. Iedereen heeft wel ergens een interesse in. Soms weet je het meteen en soms moet je even zoeken. Wij zoeken graag met je mee door je kennis te laten maken met activiteiten die je op school of thuis niet snel tegenkomt. 

Kom dansen, toneelspelen of tekenen  

Met tal van studio’s voor fotografie, kunst, mode, muziek, dans en theater in de bso is er alle ruimte voor elke creatieve uitspatting. Als je het kunt bedenken, kun je het doen! Op de eerste verdieping van Studio-T vind je een grote dans- en theaterzaal met échte theaterlichten. Hier kan jouw kind samen met andere kinderen naar hartenlust toneelspelen of lekker dansen. Misschien wel in prachtige outfits die zijzelf ontworpen en gemaakt hebben in het atelier.

In het atelier van onze BSO kunnen alle kinderen hun creativiteit kwijt. Tekenen, kleien, schilderen, houtbewerken, werken met textiel, het kan hier allemaal. Van grote kunstwerken tot kleine experimenten, wij hebben binnen en buiten alle ruimte (en de juiste begeleiding) om de mooiste dingen te maken. Hier kan jouw kind na schooltijd heerlijk creatief kan zijn!

"Weet jouw kind nog niet zo goed wat het leuk vindt? Dan komen we daar samen wel achter.'

Lin directeur
Lin Roosen
Artistiek directeur Tel: 06-82438686
Marjan Besselse
Zakelijk directeur Tel: 06-82758810

Waar vind je ons?

Breskensstraat 11
5043 WP Tilburg

Tel: 013-5784311
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail

Onze bijzondere kenmerken

Creatieve speelplaats

Met tal van studio’s voor fotografie, kunst, mode, muziek, dans en theater in de bso is er alle ruimte voor elke creatieve uitspatting. Als je het kunt bedenken, kun je het doen!

Interesses ontdekken

Iedereen heeft wel ergens een interesse in. Soms weet je het meteen en soms moet je even zoeken. Wij zoeken graag met je mee door je kennis te laten maken met activiteiten die je op school of thuis niet snel tegenkomt.

Kunstenaars op de groep

Al onze pedagogisch professionals hebben een kunstzinnige opleiding afgerond. Met deze passie, onderlegde vaardigheden en creatieve blik kunnen ze de kinderen prikkelen, verwonderen en inspireren.

Jezelf zijn

Onze visie is dat ieder kind zijn eigen pad heeft. De een leert door veel te aanschouwen en de ander juist door meteen te beginnen. Er is bij ons de ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn.

We zijn allemaal kunstenaars  

Onze pedagogisch professionals hebben allemaal een passie voor muziek, dans, theater, beeldende kunst of een andere creatieve uitgangsvorm. Wij geloven dat er kunst en cultuur in ieder kind zit en prikkelen, inspireren en begeleiden de kinderen in hun creativiteit. Plezier staat daarbij voorop. Werken aan een project, vrij experimenteren of op ontdekkingstocht tussen alle materialen, alles kan. Zijn alle kunstenaars niet zo begonnen?

Kunst & cultuur in de Reeshof  

We willen kinderen op een leuke ongedwongen manier kennis laten maken met kunst en cultuur door er vooral zelf, met veel plezier, mee aan de slag te gaan. Om dit mogelijk te maken, werken we regelmatig samen met verschillende organisaties in de Reeshof. Denk aan de cultuurcoach, EELT theatercollectief (kunstroutes B-buurt, Piazza Cultura festival), musicalvereniging Musicio en Sterrentocht Tilburg.

BSO met creatieve speelplaats 

Studio-T is een buitenschoolse opvang met een creatieve speelplaats voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Je kind is hier op alle schooldagen welkom na schooltijd tot 19:00 uur. Eerst drinken en eten we wat samen. Daarna gaat jouw kind lekker aan de slag. Onze professionals bieden een creatief en onderzoekend aanbod met de ruimte voor jouw kind om te kiezen waar hij of zij op dat moment behoefte aan heeft.  

Zo is er alle ruimte in het atelier om te schilderen, kleien of tekenen. Maar bieden we ook speciale activiteiten. Wat dacht je van een tijdelijke ‘zoutspeelplaats’ waar je kunt onderzoeken wat je allemaal met zout kunt doen? Of ontwerp en maak je eigen vlag.  

In de theaterruimte kunnen kinderen naar hartenlust dansen en toneelspelen. Maken we samen een mooie toneelvoorstelling? Alles kan! Ook is het natuurlijk mogelijk om na een drukke schooldag even weg te kruipen met een boekje.  

Ontdek ook…

 • Onze foto-/ filmstudio, met een groot green screen en computers voor beeldbewerking
 • De muziekstudio, waar je heerlijk kunt jammen, heeft een digitale bewerkingsruimte en veel instrumenten die je kunt uitproberen.  
 • Onze speelplaats, hier experimenteren en spelen de kleinste kinderen met wisselende materialen en thema’s. Hier kunnen ze écht hun fantasie de vrije loop laten.  
 • De projecten die we aanbieden voor de oudere kinderen. Werk zes weken samen met een kunstenaar en maak de mooiste dingen.  
 • De kleine kunstenaar in jouw kind. Cultuur BSO Studio-T is er niet alleen voor kunsttalent, wij zijn er voor alle kinderen die met plezier dansen, zingen, tekenen, schilderen en nog veel meer...

Kom langs en voel de sfeer 

We hebben nog plek voor jonge creatievelingen! Benieuwd of het iets voor jouw kind is? Kom snel samen kijken en de sfeer proeven tijdens een rondleiding

Neem een kijkje

Onze openingstijden

Schooldagen
Maandag: na schooltijd tot 19.00 uur
Dinsdag: na schooltijd tot 19.00 uur
Woensdag: na schooltijd tot 19.00 uur
Donderdag: na schooltijd tot 19.00 uur
Vrijdag: na schooltijd tot 19.00 uur

Vakantie- en studiedagen
Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Samenwerking basisscholen

We halen kinderen op van de volgende scholen:
 • Antares
 • Bibit
 • De Bloemaert
 • De Boemerang
 • De Fonkel
 • De Petteflet
 • De Sporckt
 • De Wegwijzer
 • Hartevelden
 • Helen Parkhurst
 • Jan Ligthart Driecant
 • Jan Ligthart Rendierhof
 • Klinkers
 • Koolhoven
 • Meander
 • Wandelbos