buitenschoolse opvang koolhoven tilburg reeshof

Koolhoven BSO

Onze buitenschoolse opvang staat in het teken van ontspanning, spelen en plezier hebben! 

  • Vertrouwde gezichten
  • Samenwerking
  • Maaltijdservice
  • Non-verbale communicatie

Het is half drie, de schoolbel gaat. In de centrale hal van Kindercentrum Koolhoven stromen kinderen samen: de schooldag zit erop en nu mogen ze naar de BSO. De stemming is uitgelaten. Het is toch altijd wel intens, zo’n schooldag. Ontspanning en even ontladen is voor kinderen broodnodig.

“Naar de BSO gaan is echt een feestje voor mijn dochter, zelfs of misschien wel juíst in vakanties.”

een moeder  

Verschillende basisgroepen

Als alle kinderen er zijn, gaan ze ieder naar hun eigen basisgroep. Er zijn in totaal zes basisgroepen: er zijn groepen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en groepen voor de jongsten. 

De dag op de BSO begint met uitpuffen, de dag loslaten. Vrijwel iedere basisgroep heeft een fijne leefkeuken of een heerlijke zithoek waar de kinderen fruit krijgen en iets lekkers te drinken. Op de groep wordt er dan voorgelezen of een verhaal verteld, en kinderen delen hun ervaringen van de dag. Als de kinderen op de banken en stoelen neerploffen, zie je de dag letterlijk van ze afglijden. Ze komen thuis bij ons én bij zichzelf. Zo krijgen ze de ruimte om echt even te landen na een drukke dag op school.

“Ik vind het zo fijn om jou te zien!”

een kind tegen een medewerker op de BSO -

Marjan Besselse.
Directeur buitenschoolse opvang Tel: 06-82758810
Noortje directeur
Noortje van Gorp
Directeur kinderdagverblijf Tel: 06-50286953

Waar vind je ons?

Koolhovenlaan 1b
5036 TK Tilburg

Tel: 013-5784570
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Koolhoven - Kinderstad

Tijd voor ontspanning

De buitenschoolse opvang staat in het teken van spelen - heb vooral veel plezier! Voor onze kinderen is dit hun vrije tijd, dus mogen ze zelf bepalen wat ze willen doen. Ze kunnen uit allerlei activiteiten kiezen: lezen, knutselen, buiten spelen, met blokken bouwen of (voor oudere kinderen) computeren? Het is allemaal mogelijk. Bij alle groepen zijn knusse speelhoeken gemaakt, geschikt voor allerlei activiteiten. Of je nu liever even alleen speelt, of toch samen, voor alles vindt je kind bij ons een geschikte plek. Onze buitenschoolse opvang maakt ook gebruik van het schoolplein en de gymzaal van basisschool Koolhoven.

Hecht team, bekende gezichten

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers zijn er op vaste tijden en dagen. Dat is wel zo fijn, want zo is er altijd een bekend gezicht voor je kind! Ook voor jou als ouder is dat prettig: zo weet je bij wie je moet zijn als er iets is. En het geeft natuurlijk ook vertrouwen.

Als kinderen al een tijd naar onze buitenschoolse opvang komen, zien we dat er een echte band ontstaat met onze medewerkers, en daar zijn we natuurlijk erg trots op. Het laat zien dat de kinderen zich echt thuis voelen bij ons!

“Wij hebben voor onze kinderen eigenlijk geen BSO meer nodig, maar ze willen zo graag!”

een moeder

Gezonde, verse maaltijd

Een gezonde en verse maaltijd vinden we belangrijk. Daarom werken we samen met cateringpartner Herbs & Spices in Alphen. Zij verzorgen voor ons de warme maaltijden, ze bakken koekjes en in de toekomst kun je zelfs kant-en-klare maaltijden die je voor je gezin bij hen besteld hebt, bij ons afhalen. Dan hoef je niet meer te koken als je laat thuiskomt en heb je alle aandacht voor je kindje.

Goed om te weten: bij ons zijn alle dieetwensen mogelijk en onze locatie is volledig notenvrij.

Je bent van harte welkom om bij ons een kijkje te komen nemen!

Onze bijzondere kenmerken

Vertrouwde gezichten

Zodat de kinderen de groepsleiding en elkaar goed kennen en zich vertrouwd voelen op de groep. We kiezen bewust voor een vaste, stabiele groepssamenstelling, die we voor de kinderen willen blijven waarborgen.

Samenwerking

Verbinding en uniciteit staan centraal. We zoeken verbinding door samen te werken met de basisschool. Zo zorgen we voor een prettige overgang van opvang naar onderwijs. Binnen die samenwerking is alle ruimte voor je kind als individu.

Maaltijdservice

Ben je wat later thuis en blijft je kindje bij ons eten? We bieden een gezonde, warme maaltijd van Herbs & Spices aan. In de toekomst kun je ook door hen gemaakte kant-en-klaar maaltijden bij ons afhalen. Je hoeft ze dan alleen bij hen te bestellen.

Non-verbale communicatie

Op onze opvang maken we (naast verbale communicatie) gebruik van non-verbale communicatie via gebaren. Dit ondersteunt onze woorden en het stimuleert de taalontwikkeling. Dat helpt ons om je kind nog beter te begrijpen en andersom. Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

Neem een kijkje

Openingstijden

Buitenschoolse opvang
Maandag t/m vrijdag: na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school 
Maandag t/m vrijdag: van 7.30 – 19.00 uur
 
Voorschoolse opvang 
Maandag t/m vrijdag: vanaf 7.30 uur (vanaf 7.00 uur is mogelijk)

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Samenwerking basisscholen

We halen kinderen op van de volgende scholen:
  • Koolhoven

Meer informatie

Landelijk registratienummer
  • 886770506