peuteropvang koolhoven tilburg reeshof

Koolhoven peuteropvang

Op onze peuteropvang staat vriendschap centraal! Op een veilige plek samen opgroeien en voorbereiden voor de basisschool.

 • Vertrouwde gezichten
 • Samenwerking
 • Maaltijdservice
 • Non-verbale communicatie

Op deze locatie bieden wij ook

Onze peuteropvang

Spelenderwijs steeds meer kunnen, dat is wat je peuter bij ons leert! In de groep met peuters vind je kind steeds weer nieuwe uitdagingen, die zijn of haar wereld verder zullen vergroten. De peuters kunnen lekker hun gang gaan met zorgvuldig uitgekozen spellen, puzzels, speelgoed en meer. 

Vriendschap

Een van de belangrijkste ingrediënten voor een lang en gelukkig leven is vriendschap. Kinderen zoeken elkaar op en leren van elkaar. Kinderen zoeken graag contact met anderen. Bij ons komen peuters binnen, leggen de eerste contacten, vinden speelmaatjes in elkaar en stappen zo samen de basisschool in waar de vriendschap nog verder kan uitgroeien. Over het algemeen stromen onze peuters door naar Basisschool Koolhoven. Samen maken ze de overstap. Spannend, maar toch vertrouwd. Na school op de BSO kunnen ze samen ontdekken wat het leven te bieden heeft aan activiteiten. En vooral… vriendschap.

Groepsaspect

Naast het spelen is het groepsaspect minstens zo belangrijk. De gezamenlijke speelmomenten (met elkaar en met ons) zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de spraakontwikkeling, motoriek en het versterken van de onderlinge band. Juist in een groep kunnen kinderen zich aan elkaar optrekken om nieuwe vaardigheden te leren. Zoals een boterham smeren, jas uit en aan doen en het herkennen van kleuren, vormen en cijfers.

Marjan Besselse.
Directeur buitenschoolse opvang Tel: 06-82758810
Noortje directeur
Noortje van Gorp
Directeur kinderdagverblijf Tel: 06-50286953

Waar vind je ons?

Koolhovenlaan 1b
5036 TK Tilburg

Tel: 013-5784570
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Koolhoven - Kinderstad

Speciaal programma voor peuters: VVE

Peuteropvang Koolhoven is VVE (vroege en voorschoolse educatie) gecertificeerd.. Voor de voorschoolse educatie gebruiken wij het programma Piramide. We werken elke 5 weken met een nieuwe thema waarbij het de activiteiten en de omgeving helemaal opgaan in dit thema. Hiermee stimuleren we op gestructureerde en samenhangende wijze de ontwikkeling van kinderen van 0 – 4 jaar op het gebied van taal, rekenen, motoriek en de sociaal-economische ontwikkeling.

Samenwerking basisschool

Omdat we als kindcentrum nauw samenwerken met de basisschool komen de peuters al vroeg in contact met de omgeving van school. Dit maakt de overgang naar school makkelijker, omdat ze zich vertrouwd voelen met de omgeving. Helemaal leuk is dat de kinderen bij ons al vriendschappen sluiten die zich nog verder uit kunnen bouwen als ze samen op school zitten en samen naar de BSO kunnen gaan.

We zien onszelf dan ook als 1 organisatie met verschillende afdelingen. School is de afdeling onderwijs en wij zijn afdeling kinderopvang. We dragen een gezamenlijke visie en zorgen gezamenlijk voor een passend aanbod voor alle onze kinderen, waarin 'samen' en 'vertrouwen' betekenisvolle woorden voor ons zijn. 

Geschoold personeel

Onze professionals zijn allemaal pedagogisch geschoold, zijn extra geschoold op taalaanbod middels VVE (Voor- en vroegschoolse educatie), in bezit van BHV en EHBO diploma en ontwikkelen zich individueel op diverse gebieden. Vol trots kunnen we ook aangeven dat we een ervaren team hebben met weinig verloop. Zij worden daarbij ook nog ondersteund door onze pedagogische coach Freline Nimmo.

Onze bijzondere kenmerken

Vertrouwde gezichten

Zodat de kinderen de groepsleiding en elkaar goed kennen en zich vertrouwd voelen op de groep. We kiezen bewust voor een vaste, stabiele groepssamenstelling, die we voor de kinderen willen blijven waarborgen.

Samenwerking

Verbinding en uniciteit staan centraal. We zoeken verbinding door samen te werken met de basisschool. Zo zorgen we voor een prettige overgang van opvang naar onderwijs. Binnen die samenwerking is alle ruimte voor je kind als individu.

Maaltijdservice

Ben je wat later thuis en blijft je kindje bij ons eten? We bieden een gezonde, warme maaltijd van Herbs & Spices aan. In de toekomst kun je ook door hen gemaakte kant-en-klaar maaltijden bij ons afhalen. Je hoeft ze dan alleen bij hen te bestellen.

Non-verbale communicatie

Op onze opvang maken we (naast verbale communicatie) gebruik van non-verbale communicatie via gebaren. Dit ondersteunt onze woorden en het stimuleert de taalontwikkeling. Dat helpt ons om je kind nog beter te begrijpen en andersom. Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

De groepen

Onze locatie heeft 3 groepen voor peuters van 2 tot 4 jaar. De groepen zijn ruim opgezet en licht door de vele ramen. Voor alle kinderen is er genoeg te beleven en er worden regelmatig diverse bijzondere activiteiten aangeboden, naast het dagelijkse ritme. Steeds wordt er rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen en waar ze aan toe zijn. De leidsters volgen de ontwikkeling nauw gezet en door het onderhouden van een goed contact met jullie als ouders hebben zij een uitstekend beeld van uw kind. Hierdoor kunnen zij heel gericht bezig zijn met uw kind.

Buiten spelen

Alle groepen maken gebruik van onze fijne tuin vol uitdagende hoekjes en speel mogelijkheden. We vinden het belangrijk om elke dag even naar buiten te gaan, ook als het weer iets minder mooi is.

Welke service bieden we bij onze peuteropvang?

 • Eten en drinken: gezonde voeding en een warme maaltijdservice
 • Ouderapp: voor een snelle en heldere communicatie in woord en beeld;
 • Ruilen van dagdelen: of incidenteel extra afnemen wanneer er plek is;
 • Warme overdracht: naar de basisschool en BSO
 • Opvoedingsadvies: laagdrempelig en aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden;
 • Inclusief luiers

Neem een kijkje

Onze openingstijden

Maandag: 7.30 – 13.00 uur en 13.00 - 18.30 uur
Dinsdag: 7.30 – 13.00 uur en 13.00 - 18.30 uur
Woensdag: 7.30 – 13.00 uur en 13.00 - 18.30 uur
Donderdag: 7.30 – 13.00 uur en 13.00 - 18.30 uur
Vrijdag: 7.30 – 13.00 uur en 13.00 - 18.30 uur
Dagdelen in overleg.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • 217754922