kinderdagopvang lindetuin tilburg reeshof

Lindetuin kinderdagopvang

Ons huiselijke kinderdagverblijf vormt het hart van de kinderopvang in de wijk Tuindorp/de Kievit in Tilburg Reeshof.

  • Natuur
  • Voeding
  • Familie
  • Partner in de wijk

Op deze locatie bieden wij ook

Ons huiselijke kinderdagverblijf vormt het hart van de kinderopvang in de wijk Tuindorp/de Kievit in Tilburg Reeshof. Kinderopvang Lindetuin (voorheen Kindercrèche Reeshof) is centraal gelegen en vlakbij het Reeshofpark. Kinderen leren bij ons van jongs af aan om te gaan met andere kinderen en volwassenen. Vaak zien we hier de eerste vriendschappen tussen kinderen ontstaan. We bieden kinderdagopvang (0-4 jaar) en peuteropvang (2-4 jaar). 

Lindetuin

De Linde staat symbool voor bescherming en verbondenheid en heeft hartvormige bladeren. Op onze locatie vinden we het erg belangrijk dat kinderen zich thuis voelen en dat ouders en andere familieleden zich ook welkom voelen. Onze pedagogisch professionals hebben een hart voor kinderopvang en zorgen met liefde voor de kinderen. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot wijze ‘bomen’.  Daarnaast is het heerlijk spelen in onze natuurlijke buitenomgeving. We hebben een grote, groene tuin waar voor kinderen van alles te ontdekken en beleven valt. Ook voor de allerkleinsten in de ontdektuin! Er is volop ruimte om te rennen, fietsen, klimmen, verstoppen en met zand te spelen. Kom je snel kijken?

Op ontdekkingstocht binnen én buiten

Wij bieden kinderen activiteiten die aansluiten bij hun leeftijd en hun ontwikkelingsbehoeften. Zo worden baby’s uitgedaagd op de speciale baby kruipmatten en -kussens. Terwijl de peuters bij ons de ruimte krijgen om op ontdekkingstocht te gaan. Zowel in de grote ontdektuin buiten, als binnen tijdens ons opendeurenbeleid. De deuren van de zes groepen gaan dan open, waarbij de peuters de vrijheid krijgen om op iedere groep te spelen en te ontdekken.

Wout directeur
Wout Jansen
Directeur Tel: 0612746009

Waar vind je ons?

Nunspeetstraat 11
5045 MA Tilburg

Tel: 06-12746009
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail

Onze bijzondere kenmerken

Natuur

Wij hebben onze eigen groene ontdektuin, waar de kinderen volop kunnen ontdekken, ontwikkelen en spelen. Daarnaast bezoeken we regelmatig de natuur in de omgeving van ons kinderdagverblijf.

Voeding

Wij gaan bewust om met de voeding van de kinderen, wij werken uitsluitend met vers fruit, brood en andere verse levensmiddelen.

Familie

Binnen ons kinderdagverblijf staat de familie centraal, broertjes en zusjes, maar ook opa's, oma's, ooms en tantes.

Partner in de wijk

Wij werken samen met verschillende organisaties in de wijk zoals: een logopedist en kinderfysiotherapeut

Structuur en regelmaat

We bieden alle kinderen op ons kinderdagverblijf structuur en regelmaat, door:

  • Aan te sluiten op het persoonlijke ritme van je baby/peuter;
  • Zodra je kind er aan toe is, het mee te laten gaan in het dagelijks ritme op de groep;
  • Te werken met vaste medewerkers op vaste groepen;
  • Opvoeden als een taak van ons samen te zien; 

Opvoeden doen we samen 

Op ons kinderdagverblijf betrekken we graag andere gezinsleden. We denken mee met ouders en de dagelijkse hectiek in een gezin. Zo zijn we van 7:00 uur tot 19:00 uur geopend, zodat een keer langer doorwerken of je kind een keer extra vroeg brengen nooit een probleem is. Ouders, maar ook opa's, oma's of die ene lieve buurvrouw betrekken we heel graag bij de opvang.

Wij vinden het belangrijk om informatie uit te wisselen, zodat wij je kind goed kunnen leren kennen en begrijpen. Dit doen we zowel bij het brengen en halen, als via de Ouderapp. Door informatie uit te wisselen kunnen wij zowel op de groep als thuis, goed bij de ontwikkeling van je kind aansluiten. 

Ruimte voor groei 

Jouw kindje groeit en ontwikkelt zich snel. Door onze alledaagse activiteiten leert een kind al heel veel. Maar welke ontwikkelingsgebieden zijn er nu precies? We besteden aandacht aan lichamelijke ontwikkeling, sociale ontwikkeling, creatieve ontwikkeling en het denkvermogen. Deze ontwikkelingsgebieden komen altijd samen aan bod. Zo leren kinderen prettig om te gaan met elkaar, te groeien naar zelfstandigheid en vooral ook veel plezier te hebben in het spel.

Ontwikkeling 

Naast de vanzelfsprekendheid van knuffels en een luisterend oor, bieden onze pedagogisch medewerkers ook VE-activiteiten aan. VE staat voor Voorschoolse Educatie. Wij werken met het VE-programma Startblokken. Startblokken werkt met actuele thema's (zoals seizoenen, feestdagen, dieren) die inspelen op de belevingswereld van het jonge kind. Met deze werkvorm gaan we spelenderwijs aan de slag met bijvoorbeeld taal en rekenen en stimuleert de ontwikkeling.

Groepsindeling

Verticale groepen (0-4 jaar)
Neushoorn, Nijlpaard, Giraf, Aap en Zebra

Neem een kijkje

Openingstijden

Maandag: 7.00 –19.00 uur
Dinsdag: 7.00 – 19.00 uur
Woensdag: 7.00 – 19.00 uur
Donderdag: 7.00 – 19.00 uur
Vrijdag: 7.00 – 19.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
  • 140826014