De Blaak

De Blaak basisschool

Wij geloven dat alle kinderen alles kunnen leren. Met veel plezier zoeken we naar het beste resultaat en samen ontdekken we hun ideale pad.   

  • Samen leren groeien
  • Aandacht voor Engelse taal
  • Ruim en groen
  • Midden in de wijk

Onze school

Openbare basisschool De Blaak vind je in het hart van de groene wijk De Blaak. Onze school is ruim opgezet en heeft een prachtig, groot en groen schoolplein. ‘Samen leren groeien' is ons motto. 

Ontwikkeling

We hebben een doelgerichte aanpak gebaseerd op de behoeften van onze leerlingen en behalen goede resultaten op de basisvaardigheden zoals rekenen, spelling, taal en lezen. Dit doen wij door te werken met bewezen effectieve lesmethodieken. 

Wat ons uniek maakt, is dat wij een gecertificeerde VVTO - school zijn. VVTO staat voor Vroeg Vreemde Talen Onderwijs. Dit betekent dat we 10-15% van onze lestijd besteden aan de Engelse taal. De focus ligt op het spreken, luisteren, lezen en schrijven. 

Ook werken wij met een kennisrijk curriculum (het NKC; Nederlands Kennis Curriculum) voor aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, dans, beeldende vorming en toneel. Al vanaf groep 1/2 worden de kinderen meegenomen in deze thema's.  

Meer weten?

Op onze schoolwebsite kun je meer lezen over onze school en onze werkwijze. 

Naar schoolwebsite

Janneke Swinkels-Heesakkers
Directeur Tel: 013-4689466

Waar vind je ons?

Grebbe 42
5032 RT Tilburg

Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail

Neem een kijkje

Onze schooltijden

Maandag: 08.45 - 15.00 uur
Dinsdag: 08.45 - 15.00 uur
Woensdag: 08.45 - 12.30 uur
Donderdag: 08.45 - 15.00 uur
Vrijdag: 08.45 - 15.00 uur

Meer informatie