buitenschoolse opvang tilburg reeshof grote beemd

Grote Beemd BSO

Op onze BSO kunnen kinderen van 4 - 13 jaar knutselen, bouwen, verkleden, koekjes bakken of andere lekkere dingen koken. Voor elk wat wils!

  • Gezonde kinderopvang
  • Samenwerking basisscholen
  • Klimmen en klauteren
  • Ontmoetingen tussen kinderen

Op deze locatie bieden wij ook

Kindercentrum Grote Beemd

Bij Kindercentrum Grote Beemd, in de groene, kindvriendelijke wijk Dalem Zuid in Tilburg Reeshof, hebben we ook een buitenschoolse opvang (BSO). Op onze BSO kunnen kinderen in de verschillende ruimtes en hoekjes knutselen, bouwen, verkleden, lezen, spelletjes doen, koekjes bakken of andere lekkere dingen koken. Voor elk wat wils! De pedagogisch professionals letten op de kwaliteit en veiligheid en bovenal op de goede sfeer in de groep.

Speciale activiteiten

Vaak organiseren we speciale activiteiten: naar de speeltuin in de buurt of naar de kinderboerderij, een leuke workshop op locatie of  boodschappen doen op de Dalempromenade. Als er meer tijd is, zoals in de vakanties, gaan we naar de bossen, musea of de dierentuin. 

De medewerkers van BSO Grote Beemd hebben diverse achtergronden. Van dans tot sport en van mindfulness tot vormgeving. Die achtergronden nemen zij mee bij het werken op de groep en zie je terug in de diversiteit van activiteiten.  

Corrine directeur
Corrine van Schaijk
Directeur Tel: 06-53332910

Waar vind je ons?

Dalemdreef 29 F
5035 LZ  Tilburg

Tel: 013-578 46 60
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Grote Beemd - Kinderstad

Een middag op de BSO

We werken op onze buitenschoolse opvang met 3 verticale basisgroepen (4-13 jaar). Na schooltijd gaan we eerst lekker buitenspelen. Als we naar binnen gaan, eten we eerst gezamenlijk aan tafel in de basisgroepen. Het ideale moment om even van de kinderen te horen hoe het op school is gegaan. Ook vertellen we dan welke activiteiten er die middag gepland zijn en mogen alle kinderen kiezen welke activiteit in welke ruimte zij die dag willen doen. Na het tafelmoment gaan we dan ook direct door naar onze activiteiten. Er is ook altijd de mogelijkheid om "vrij" te spelen, bijvoorbeeld op het groene plein voor de MFA. Rond half 5 gaan we terug naar de hal van de BSO. Daar kunnen de kinderen kiezen uit een fruitbuffet. Hierna kunnen zij vrijspelen in verschillende ruimtes tot zij opgehaald worden. 

Diverse mogelijkheden

We bieden opvang voor 52 weken (naschoolse opvang met hele dag opvang tijdens de schoolvakanties), 40 weken (voorschoolse opvang en/of naschoolse opvang tijdens schoolweken) of 12 weken (schoolvakanties). Ook een combinatie van overeenkomsten is mogelijk.

Onze bijzondere kenmerken

Gezonde kinderopvang

Wij bieden gezonde kinderopvang, dat wil zeggen dat wij ons houden aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en ook dat wij veel spel- en bewegingsactiviteiten aanbieden. Twee medewerkers van de locatie zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang en begeleiden de rest van het team.

Samenwerking basisscholen

Baby’s ontmoeten hun toekomstige klasgenootjes al op het kinderdagverblijf. Dit maakt de overgang eenvoudiger. Ook vinden er veel gezamenlijke activiteiten met de basisscholen plaats.

Klimmen en klauteren

In de hal van het kinderdagverblijf kunnen kinderen klimmen, glijden en spelen. Daarnaast gaan ze op ontdekking in de tuin, verstoppen in de "hutten" en is er genoeg ruimte om te rennen en te fietsen.

Ontmoetingen tussen kinderen

Omdat school en kinderopvang goed samenwerken hebben de medewerkers bekendheid met bijna alle kinderen van de locatie. Het is voor ons dus ook normaal dat peuters samen buitenspelen met de kinderen van de bso!

Neem een kijkje

Onze openingstijden

Buitenschoolse opvang
Maandag t/m vrijdag: na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school 
Maandag t/m vrijdag: van 7.30 – 19.00 uur
 
Voorschoolse opvang 
Maandag t/m vrijdag: vanaf 7.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Samenwerking basisscholen

We halen kinderen op van de volgende scholen:
  • De Bloemaert
  • Jan Ligthart Driecant

Meer informatie

Landelijk registratienummer
  • 330664414