peuteropvang tilburg reeshof grote beemd

Grote Beemd peuteropvang

Binnen ons kindcentrum, in de wijk en daarbuiten ontdekken wij met alle peuters de wereld. Dit is een mooie voorbereiding op de basisschool!

  • Gezonde kinderopvang
  • Samenwerking basisscholen
  • Klimmen en klauteren
  • Ontmoetingen tussen kinderen

Op deze locatie bieden we ook

Bij kinderopvang Grote Beemd werken we op alle groepen met een VVE programma (voor- en vroegschoolse educatie), namelijk Piramide. Door middel van gerichte activiteiten stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen. Dit gebeurt al vanaf de babyleeftijd, maar komt vooral tot uiting in onze peutergroepen. Een betere start op de basisschool kunnen we kinderen niet geven! We bieden regelmatig speciale activiteiten voor de peuters aan. Bijvoorbeeld de wekelijkse peuterdansles, speciaal gemaakt op het VVE programma. Ook gaan we met de peuters op ontdekking in de wijk. Bijvoorbeeld met een uitstapje naar de speeltuin of kinderboerderij.

Samenwerking met basisscholen

Wij hebben een nauwe samenwerking met de basisscholen Bloemaert en Jan Ligthart Driecant. Groot voordeel van onze samenwerking is dat kinderen bij ons van baby af aan in beeld zijn bij het team van zowel school als kinderopvang. De ontwikkeling van je kindje wordt nauwlettend gevolgd vanaf dag 1. Bovendien leert je baby/peuter bij ons zijn toekomstige klasgenootjes al kennen waardoor ze met veel vertrouwen straks groep 1 in stappen. Elk jaar vinden er gezamenlijke activiteiten plaats met de basisscholen, denk hierbij aan Sinterklaasviering, opening van het schooljaar en lentefeest.

Samen met onze peuters ontdekken we MFA (multifunctionele accommodatie) de Grote Beemd en ontmoeten we de kleuters op plekken zoals de gymzaal, de aula, de schoolbibliotheek en de speelzaal. Ook gaan wij op bezoek bij de kleuters en komen zij op bezoek bij ons. Daarnaast hebben we een warme overdracht met de nieuwe leerkrachten van onze peuters. Op deze manier hopen we de overgang van kindercentrum naar basisschool zo klein mogelijk te houden.

Corrine directeur
Corrine van Schaijk
Directeur Tel: 06-53332910

Waar vind je ons?

Dalemdreef 29 F
5035 LZ  Tilburg

Tel: 013-578 46 60
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Grote Beemd - Kinderstad

Peutergroepen

We hebben twee peutergroepen op ons kinderdagverblijf:

  • Groep Boeven is alle dagen geopend van 7.30-19.30 uur. Kinderen spelen hier zowel hele dagen als dagdelen met elkaar op basis van een 52-weken of 40-weken overeenkomst. 
  • Groep Doerakken is alle dagen geopend van 7.30-13.00 uur. Kinderen spelen hier op basis van een 40-weken contract een aantal dagdelen in de week samen.

Benieuwd wat past bij jouw situatie? Zowel voor werkende als niet werkende ouders is peuteropvang toegankelijk. Maak eenvoudig een afspraak voor een rondleiding.

Onze bijzondere kenmerken

Gezonde kinderopvang

Wij bieden gezonde kinderopvang, dat wil zeggen dat wij ons houden aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en ook dat wij veel spel- en bewegingsactiviteiten aanbieden. Twee medewerkers van de locatie zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang en begeleiden de rest van het team.

Samenwerking basisscholen

Baby’s ontmoeten hun toekomstige klasgenootjes al op het kinderdagverblijf. Dit maakt de overgang eenvoudiger. Ook vinden er veel gezamenlijke activiteiten met de basisscholen plaats.

Klimmen en klauteren

In de hal van het kinderdagverblijf kunnen kinderen klimmen, glijden en spelen. Daarnaast gaan ze op ontdekking in de tuin, verstoppen in de "hutten" en is er genoeg ruimte om te rennen en te fietsen.

Ontmoetingen tussen kinderen

Omdat school en kinderopvang goed samenwerken hebben de medewerkers bekendheid met bijna alle kinderen van de locatie. Het is voor ons dus ook normaal dat peuters samen buitenspelen met de kinderen van de bso!

Neem een kijkje

Onze openingstijden

Maandag: 07.30 tot 13.00 uur
Dinsdag: 07.30 tot 13.00 uur
Woensdag: 07.30 tot 13.00 uur
Donderdag: 07.30 tot 13.00 uur
Vrijdag: 07.30 tot 13.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
  • 194064359