peuteropvang huibeven tilburg reeshof

Huibeven peuteropvang

Bij ons zijn kinderen van 2 tot 4 jaar zijn welkom om zich bij ons spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool.

 • Ruime locatie
 • Ontdektuin
 • Samenwerken
 • Gezonde levensstijl

Op deze locatie bieden wij ook:

Peuteropvang Huibeven is onderdeel van Kindercentrum Huibeven, een sfeervolle en persoonlijke Kinderstad Campus in Tilburg Reeshof. Kinderen van 2 tot 4 jaar zijn welkom om zich bij ons spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool.

Kindercentrum Huibeven ligt in een levendige omgeving, vlakbij verschillende basisscholen. We delen het pand met de Jan Ligthartschool. Op de eerste verdieping – vlak boven het kinderdagverblijf en peuteropvang – is onze buitenschoolse opvang gevestigd. In het ruime, moderne en bovenal kleurrijke pand komen kinderen van 0 tot 13 jaar samen om te spelen en te leren. 

Onze peuteropvang:

 • Bereidt jouw kind spelenderwijs voor op de stap naar de basisschool
 • Bevindt zich op een mooie, ruime locatie
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin
 • Vindt samenwerking belangrijk
 • Is VVE-gecertificeerd

Voorbereiden op de basisschool

Peuteropvang is perfect om kinderen van 2 tot 4 jaar alvast te laten wennen aan het ritme en de structuur van de basisschool. En om leeftijdsgenootjes te leren kennen. Bij Kinderdagverblijf Huibeven kunnen kinderen twee dagdelen in de week – bestaande uit een ochtend en middag dagdeel, tijdens schoolweken- terecht voor voorschoolse educatie.

Tessa directeur
Tessa Voets
Directeur Tel: 06-13437481

Waar vind je ons?

Glimmenstraat 3
5043 MZ Tilburg

Tel: 013-5702525
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail

Onze bijzondere kenmerken

Ruime locatie

We bieden een mooie, ruime locatie met veel speelruimte. Binnen hebben we een ruime speelhal en gymzaal, buiten een tuin en een speelplaats. Kinderen kunnen zich bij ons optimaal ontwikkelen.

Ontdektuin

In onze groene ontdektuin komen kinderen in contact met de natuur. Vrij bewegen. Kennismaken met natuurlijke materialen en verschillende structuren voelen, zoals water, zand en steentjes. Ontdekken!

Samenwerken

Samenwerking is belangrijk. Met elkaar, de kinderen en hun ouders. Maar ook met omliggende scholen, en lokale organisaties zoals het lokale zorgcentrum, de dansschool en de cultuurpluktuin.

Gezonde levensstijl

We besteden aandacht aan een gezonde levensstijl: veel bewegen én gezond eten. We drinken veel water, bieden groenten en fruit aan en eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Deskundige begeleiding door onze pedagogische medewerkers

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind, zij zorgen voor een goede sfeer in de groep. We letten erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf kunnen opkomen. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht; wij gaan op een sensitieve en responsieve manier met ze om. We luisteren, lachen, geven complimentjes of een aai over de bol. Daarbij hebben we respect voor de autonomie en zelfstandigheid van een kind, zonder grenzen en structuur uit het oog te verliezen. Bij peuteropvang Huibeven voelen kinderen zich emotioneel veilig en geborgen.

Voorschoolse educatie

Kinderdagverblijf Huibeven is VVE-gecertificeerd. Wij werken volgens het VVE-programma Piramide; een methode waarin op gestructureerde en samenhangende wijze de ontwikkeling van peuters wordt gestimuleerd op het gebied van taal, rekenen, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. We werken met verschillende thema’s en activiteitenhoeken.

Gemengde peutergroepen

We hebben twee peutergroepen bij Kinderdagverblijf Huibeven. Hierin komen de kinderen van de kinderdagopvang samen met de kinderen van de peuteropvang. We zorgen voor afwisselend spelmateriaal dat de ontwikkeling stimuleert en de verbeelding prikkelt. Kinderen mogen samen spelen, of zelfstandig. Daarnaast gaan we veel naar buiten en gebruiken we andere ruimtes op onze locatie, zoals de gymzaal en de speelhal, voor gezamenlijke activiteiten met kinderen van andere groepen.

Kinderopvang bij ons is inclusief:

 • Deskundige begeleiding
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Lunch
 • Drinken
 • Luiers

Neem een kijkje

Openingstijden

Maandag, dinsdag en donderdag:

vanaf 7.30-18.30 uur (ochtend vanaf 7.30-13.00 uur, middag vanaf 13.00-18.30 uur).

Woensdag en vrijdag:

vanaf 7.30-13.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • 191034095