Spelen kinderopvang Huibeven

Huibeven kinderdagopvang

In ons ruime, moderne en bovenal kleurrijke pand komen kinderen van 0 tot 4 jaar samen om te spelen en te leren.

 • Ruime locatie
 • Ontdektuin
 • Samenwerken
 • Gezonde levensstijl

Op deze locatie bieden wij ook:

Kinderdagverblijf Huibeven is onderdeel van Kindercentrum Huibeven, een sfeervolle en persoonlijke kinderopvanglocatie in Tilburg Reeshof. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op ons kinderdagverblijf. In het ruime, moderne en bovenal kleurrijke pand komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercentrum Huibeven ligt in een levendige omgeving, vlakbij verschillende basisscholen. We delen het pand met Hartevelden. Op de eerste verdieping vind je onze buitenschoolse opvang . Kortom: kinderen van 0 tot 13 jaar vinden een veilige én leuke omgeving op onze locatie. 

Ons kinderdagverblijf:

 • Heeft alle aandacht voor jouw kind
 • Vindt samenwerking belangrijk
 • Bevindt zich op een mooie, ruime locatie
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin
 • Is VVE-gecertificeerd

Ontwikkeling centraal

Bij Kinderdagverblijf Huibeven maken kinderen kennis met alledaagse gebeurtenissen; met een vaste structuur op een dag, met seizoenen, met feestelijkheden en met emoties zoals blijheid, boosheid en verdriet. Kinderen leren veel van elkaar. Dat vinden wij ook een grote meerwaarde van een kinderdagverblijf. Kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd om hun motorische, cognitieve, creatieve en taalkundige vaardigheden te ontwikkelen. Samen zingen, samen (voor)lezen, samen (buiten) spelen. Op dat vlak stimuleren we ‘samen doen’. De ontwikkeling van de kinderen staat bij ons centraal.

Tessa directeur
Tessa Voets
Directeur Tel: 06-13437481

Waar vind je ons?

Glimmenstraat 7a
5043 MZ Tilburg

Tel: 013-5702525
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail

Onze bijzondere kenmerken

Ruime locatie

We bieden een mooie, ruime locatie met veel speelruimte. Binnen hebben we een ruime speelhal en gymzaal, buiten een tuin en een speelplaats. Kinderen kunnen zich bij ons optimaal ontwikkelen.

Ontdektuin

In onze groene ontdektuin komen kinderen in contact met de natuur. Vrij bewegen. Kennismaken met natuurlijke materialen en verschillende structuren voelen, zoals water, zand en steentjes. Ontdekken!

Samenwerken

Samenwerking is belangrijk. Met elkaar, de kinderen en hun ouders. Maar ook met omliggende scholen, en lokale organisaties zoals het lokale zorgcentrum, de dansschool en de cultuurpluktuin.

Gezonde levensstijl

We besteden aandacht aan een gezonde levensstijl: veel bewegen én gezond eten. We drinken veel water, bieden groenten en fruit aan en eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Deskundige begeleiding door onze pedagogisch professionals

Onze gediplomeerde pedagogisch professionals begeleiden jouw kind, zij zorgen voor een goede sfeer in de groep. We letten erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan, maar ook voor zichzelf kunnen opkomen. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht; wij gaan op een sensitieve en responsieve manier met ze om. We luisteren, lachen, geven complimentjes of een aai over de bol. Daarbij hebben we respect voor de autonomie en zelfstandigheid van een kind, zonder grenzen en structuur uit het oog te verliezen. Bij Kinderdagverblijf Huibeven voelen kinderen zich emotioneel veilig en geborgen.

Samenwerken vinden wij belangrijk

We werken graag samen. Met elkaar, met de kinderen en hun ouders, met het consultatiebureau. En we hebben ook een maatschappelijke functie in de wijk. In ons activiteitenaanbod zoeken we graag de samenwerking op, dat maakt ons programma heerlijk divers. 

Onze centrale ligging in de wijk draagt bovendien bij aan een optimale samenwerking met diverse basisscholen in de wijk zoals Hartevelden en Wegwijzer.

Groepenindeling

Kinderdagverblijf Huibeven heeft 5 groepen, met kinderen van 0 tot 4 jaar.

Twee breed horizontale groepen met kinderen van 0 tot ongeveer twee/ twee en half  jaar
Voor baby’s, dreumesen en de jongste peuters bieden we bovenal een stabiele en veilige basis. Het dagritme van de allerjongsten stemmen we af met jou als ouder. Daarnaast bieden we rust, regelmaat én uitdaging. Allemaal randvoorwaarden voor een optimale ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat kinderen zich fijn voelen bij ons op de groep. Activiteiten laten we aansluiten op de behoefte van ieder kind. Voor de kleintjes hebben we een aparte, rustige ruimte ingericht. 

Eén peutergroep met kinderen van 2 tot 4 jaar
Alle kinderen vanaf 2 jaar doen mee aan het speciale peuteraanbod (voorschoolse educatie). We werken met de VVE-methode Startblokken, een methode die het kind en zijn ontwikkeling centraal zet. We zorgen voor afwisselend spelmateriaal dat de ontwikkeling stimuleert en de verbeelding prikkelt. Kinderen mogen samen spelen, of zelfstandig. Daarnaast gaan we veel naar buiten en gebruiken we andere ruimtes op onze locatie, zoals de gymzaal en de speelhal, voor gezamenlijke spelactiviteiten met kinderen van andere groepen.

Kinderopvang bij ons is inclusief:

 • Deskundige begeleiding
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Lunch
 • Drinken
 • Luiers

Neem een kijkje

Openingstijden

Maandag: 7.30 - 18.30 uur
Dinsdag: 7.30 - 18.30 uur
Woensdag:7.30 - 18.30 uur
Donderdag: 7.30 - 18.30 uur
Vrijdag: 7.30 - 18.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.