bso oculus tilburg

Oculus BSO

Op ontdekking in de groene tuin of in onze gezellige woonkeuken? Op onze prachtige locatie kunnen kinderen alle kanten op!

 • Prachtige locatie
 • Samenwerking
 • Zelf ontdekken
 • Natuurlijke ontdektuinen

Buitenschoolse opvang Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen vanaf 4 jaar zijn voor en na school welkom op onze BSO. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercampus Oculus biedt zowel kinderdagopvang en peuteropvang, als buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs. De campus is gehuisvest in twee prachtige oude gebouwen. Als BSO delen wij één van deze panden met de bovenbouw (groep 4 t/m 8) van basisschool Oculus. De oudere kinderen – van 4 tot 13 jaar – delen vinden in dit pand veiligheid en gezelligheid. De twee panden van de campus zijn verbonden door middel van het St. Willebrordplein, wat extra buitenspeelruimte biedt voor de grotere kinderen van Oculus. Je vindt onze bso aan de Bankastraat 2, 5014 BW Tilburg.

Onze BSO:

 • Is een van de oudste en meest ervaren BSO-locaties van Tilburg
 • Heeft alle aandacht voor jouw kind
 • Bevindt zich op een gezellige locatie in het centrum van Tilburg
 • Biedt een uitdagende, natuurlijke buitenruimte
 • Vindt verantwoorde voeding belangrijk
Christel directeur
Christel van der Veeken
Directeur Tel: 06-10604271

Waar vind je ons?

St. Willebrordplein 6
5014 BX Tilburg

Tel: 013-5323737
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Oculus - Kinderstad

Oculus; oog voor ieder kind!

Na schooltijd ontvangen onze pedagogisch medewerkers de kinderen met open armen. Er heerst bij ons een veilige, huiselijke sfeer. De kinderen kunnen hun verhaal kwijt over de dag en krijgen fruit en wat te drinken. Vervolgens mogen ze zelf kiezen wat ze gaan doen. Al sinds jaar en dag stimuleren we het maken van eigen keuzes. Het is tenslotte hun vrije tijd. Buiten spelen of chillen. We organiseren ook iedere dag leuke activiteiten.

Samen leuke dingen doen

De activiteitenplanning maken we samen met de kinderen. Binnen de kindercampus maken we gebruik van elkaars faciliteiten; dat maakt heel diverse activiteiten mogelijk. Buiten spelen en ontdekken. Spelletjes doen. Sporten of dansen in de gymzaal. Toneelspelen op het podium in de aula. Koken of bakken in onze gezellige woonkeuken, en dan natuurlijk samen genieten van onze versgebakken lekkernijen! Tijdens schoolvakanties bieden we een gevarieerd programma, dan maken we ook regelmatig samen leuke uitstapjes.

Naar buiten!

De natuur heeft een belangrijke plaats op onze kindercampus. De BSO en de bovenbouw van basisschool Oculus delen een groene tuin. Vol struiken, paadjes en verstop plekjes. Een blote voetenpad met verschillende structuren. Speeltoestellen om te klimmen. Een vlak stuk voor balspellen. Kortom: veel mogelijkheden om te spelen en te ontdekken.

Voor de oudere kinderen – vanaf 7 jaar – mag de wereld wel wat groter zijn, daarom gebruiken we ook het recent opgeknapte, groene en levendige St. Willebrordplein. Dat geeft de kinderen méér ruimte en ons de gelegenheid om meer te spreiden.

Onze bijzondere kenmerken

Prachtige locatie

We hebben een gezellige locatie in het centrum van Tilburg. Onze twee mooie, oude panden zijn verbonden door het St. Willebrordplein. Binnen én buiten in de groene tuinen is veel ruimte om te spelen.

Samenwerking

Kinderen kunnen bij Kindercampus Oculus terecht van 0 tot 13 jaar. Wij bieden kinderopvang en werken samen met de basisschool. De kinderen leren elkaar én onze ervaren professionals echt kennen, omdat de verschillende werkvormen hecht samenwerken.

Zelf ontdekken

Wij willen een kind, kind laten zijn. Plezier maken, en tegelijkertijd op eigen tempo de wereld ontdekken. We hechten veel waarde aan mens, dier en natuur.

Natuurlijke ontdektuinen

In onze groene ontdektuin komen kinderen in contact met de natuur. Vrij bewegen. Kennismaken met natuurlijke materialen en verschillende structuren voelen, zoals water, zand en steentjes. Ontdekken!

Deskundige begeleiding 

Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind. Zij zorgen voor een goede sfeer op de BSO. Al onze begeleiders hebben hun eigen interesses en aandachtspunten, zij laten op een creatieve manier de kinderen verschillende dingen beleven. We zoeken naar afwisselende bezigheden, die passen bij de kinderen. We willen een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht. Wij gaan op een respectvolle manier met ze kinderen om, en leren ze om ook zo met ons én elkaar om te gaan. Voor ouders staat onze deur altijd open. Wij maken graag een praatje, om ook te weten wat er speelt buiten de BSO. 

Doelgroep

Onze buitenschoolse opvang is toegankelijk voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Je kind kan het hele jaar door bij ons terecht; óók in de schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat je hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen én lekker duidelijk voor je kind!

BSO bij ons is inclusief:

 • Een luisterend oor
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Maaltijden en drinken
 • Leuke uitstapjes (inclusief vervoer)

Meer weten over buitenschoolse opvang bij Oculus? Neem contact op via ons contactformulier. Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op onze campus.

Neem een kijkje

Openingstijden

Buitenschoolse opvang
Maandag t/m vrijdag: na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school 
Maandag t/m vrijdag: van 7.30 – 19.00 uur
 
Voorschoolse opvang 
Maandag t/m vrijdag: vanaf 7.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Samenwerking basisscholen

We halen kinderen op van de volgende scholen:
 • Oculus