peuteropvang oculus tilburg

Oculus peuteropvang

Kinderen van 2- 3 jaar bereiden zich bij ons voor op het ritme van een schooldag en om leeftijdsgenootjes te leren kennen. 

 • Prachtige locatie
 • Samenwerking
 • Zelf ontdekken
 • Natuurlijke ontdektuinen

Op deze locatie bieden wij ook

Peuteropvang Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen van 2 en 3 jaar zijn welkom. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercampus Oculus biedt zowel kinderdagopvang en peuteropvang, als buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs. De campus is gehuisvest in twee prachtige oude gebouwen. De peuteropvang is geïntegreerd met het kinderdagverblijf.  De kleinschalige omgeving biedt overzicht en geborgenheid voor de kinderen, van 0 tot 4 jaar. Kinderen leren elkaar kennen door samen activiteiten te beleven en samen te spelen en ontdekken in de groene ontdektuin.

Onze peuteropvang:

 • Heeft alle aandacht voor jouw kind
 • Bevindt zich op een gezellige locatie in het centrum van Tilburg
 • Werkt kind volgend, volgens VVE-programma Startblokken
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin
 • Vindt verantwoorde voeding belangrijk
Christel directeur
Christel van der Veeken
Directeur Tel: 06-10604271

Waar vind je ons?

St. Willebrordplein 6
5014 BX Tilburg

Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Oculus - Kinderstad

Met thema’s werken

Samen met de peuters van kinderdagverblijf Oculus vormen zij één groep; alle peuters volgen bij ons namelijk hetzelfde programma: Startblokken, van VVE. Wij werken kind volgend; door verschillende thema’s te behandelen, gaan we in op de belevingswereld van een kind. Deze methode voor voorschoolse educatie biedt kinderen de handvatten van verschillende thema’s, maar ook de ruimte om zelf invulling te geven aan het thema. Op die manier stimuleren we verwondering, prikkelen we de fantasie én kunnen we bovendien de verschillende activiteiten perfect laten aansluiten op interesses en niveaus van de kinderen in de groep. We bieden onderwerpen en bezigheden op maat. Dit start al bij de allerkleinsten in de baby-dreumesgroepen van de kinderdagopvang, en loopt door bij kinderen die onderwijs (gaan) volgen.

De diepte in

Binnen de thema's kunnen we écht de diepte in. Zo hebben we tijdens het thema 'dieren' een keer het hele proces van vlinder naar rups gevolgd in een vlinderbak. Er werd niet alleen gekeken. Dagelijks organiseerden we een aanvullende activiteit: samen boekjes lezen, liedjes zingen, de bak mee verschonen en natuurlijk de vlinders vrijlaten. Zo ontdekken we samen creatief en spelenderwijs de werking van de natuur en de wereld om ons heen.

Van peuterspeelzaal naar peuteropvang

Voorheen bracht je je kind van 2 of 3 jaar naar de peuterspeelzaal, om zich voor te bereiden op het ritme van een schooldag en om leeftijdsgenootjes te leren kennen. Sinds 1 januari 2018 is de peuterspeelzaal gestopt en vervangen door peuteropvang. Het is dé manier om jouw peuter alvast te laten wennen aan het ‘weg van thuis zijn’ en aan de structuur van de basisschool. Bij Oculus kunnen kinderen twee dagdelen in de week terecht voor peuteropvang.

Onze bijzondere kenmerken

Prachtige locatie

We hebben een gezellige locatie in het centrum van Tilburg. Onze twee mooie, oude panden zijn verbonden door het St. Willebrordplein. Binnen én buiten in de groene tuinen is veel ruimte om te spelen.

Samenwerking

Kinderen kunnen bij Kindercampus Oculus terecht van 0 tot 13 jaar. Wij bieden kinderopvang en werken samen met de basisschool. De kinderen leren elkaar én onze ervaren professionals echt kennen, omdat de verschillende werkvormen hecht samenwerken.

Zelf ontdekken

Wij willen een kind, kind laten zijn. Plezier maken, en tegelijkertijd op eigen tempo de wereld ontdekken. We hechten veel waarde aan mens, dier en natuur.

Natuurlijke ontdektuinen

In onze groene ontdektuin komen kinderen in contact met de natuur. Vrij bewegen. Kennismaken met natuurlijke materialen en verschillende structuren voelen, zoals water, zand en steentjes. Ontdekken!

Het voordeel van de campus

De peuters van de peuteropvang en de kleuters van de basisschool op de campus komen iedere dag een half uurtje bij elkaar, om samen leuke activiteiten te doen. Dit noemen we peuter-kleuter ontmoetingen. Zo maken de oudste peuters spelenderwijs alvast kennis met de wereld van de onderbouw van de basisschool.

Onze professionals van de verschillende werkvormen werken hecht samen; hierdoor vervagen de grenzen tussen kinderopvang en het basisonderwijs. Kinderen van verschillende leeftijden leren elkaar kennen, omdat we buitenruimte delen én samen activiteiten beleven. Denk bijvoorbeeld aan de feestdagen, het Oculus zomerfeest en de voorleesdagen.

Kinderopvang bij ons is inclusief:

 • Maaltijden en drinken
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Luiers

Van harte welkom

Meer weten over peuteropvang bij Oculus?  Neem contact op via ons contactformulier. Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op onze campus.

Neem een kijkje

Openingstijden

Peuteropvang
Woensdag en vrijdag van 7.30 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 18.30 uur (twee keer 1 dagdeel), of één aaneengesloten dag van 7.30 tot 18.30 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.