oculus kinderdagopvang tilburg

Oculus kinderdagopvang

Kinderen van 0 - 4 jaar leren elkaar kennen door samen activiteiten te beleven, te spelen en ontdekken in onze groene ontdektuin!

 • Prachtige locatie
 • Samenwerking
 • Zelf ontdekken
 • Natuurlijke ontdektuinen

Op deze locatie bieden wij ook

Kinderdagverblijf Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op ons kinderdagverblijf. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Kindercampus Oculus biedt zowel kinderdagopvang en peuteropvang, als buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs. De campus is gehuisvest in twee prachtige oude gebouwen.  De kleinschalige omgeving biedt overzicht en geborgenheid voor de kinderen, van 0 tot 4 jaar. Kinderen leren elkaar kennen door samen activiteiten te beleven en samen te spelen en ontdekken in de groene ontdektuin.

Naar buiten!

Binnen én buiten bieden wij kinderen een veilige omgeving én lekker veel ruimte om te spelen. We gaan graag zo veel mogelijk naar buiten met de kinderen; jong en oud. Het is heerlijk toeven in onze natuurlijke buitenomgeving. We hebben een grote, groene tuin waar voor kinderen van alles te ontdekken en beleven valt. Er is volop ruimte om te rennen, fietsen, klimmen, verstoppen en met zand en water te spelen. Daarnaast hebben we een speciale ontdektuin ingericht voor baby's. In dit afgesloten deel van de tuin kunnen baby’s rustig ontdekken en spelen, zonder dat de oudere kinderen om hen heen razen. In de baby-ontdektuin staan ook onze buiten bedjes, baby’s kunnen bij ons heerlijk buiten slapen, uit de zon en de wind. Natuurlijk hoeft dat niet, ook binnen zijn wij uiteraard van alle (slaap)gemakken voorzien.

Christel directeur
Christel van der Veeken
Directeur Tel: 06-10604271

Waar vind je ons?

St. Willebrordplein 6
5014 BX Tilburg

Tel: 013-5323737
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Oculus - Kinderstad

Gezond eten en drinken

Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje. 

Ons kinderdagverblijf:

 • Is een van de oudste en meest ervaren kinderopvanglocaties van Tilburg.
 • Heeft alle aandacht voor jouw kind.
 • Bevindt zich op een gezellige locatie in het centrum van Tilburg.
 • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin.
 • Vindt verantwoorde voeding belangrijk.
 • Is VVE gecertificeerd.

Oculus; oog voor ieder kind!

Bij een kinderdagopvang maken kinderen kennis met alledaagse gebeurtenissen; met de vaste structuur van een dag, met seizoenen, met feestelijkheden en met emoties zoals blijheid, boosheid en verdriet. Kinderen leren veel van elkaar. Dat vinden wij ook een grote meerwaarde van een kinderdagverblijf. Bij KDV Oculus letten we erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan en ook voor zichzelf kunnen opkomen. Daarnaast dagen onze professionals de kinderen spelenderwijs uit om persoonlijke, emotionele en creatieve vaardigheden te ontwikkelen, op eigen tempo. De ontwikkeling van ieder kind volgen we met observatie-volg-methode KIJK. Lekker bewegen en actief bezig zijn stimuleren wij ook volop. Elke themablok krijgen de kinderen wisselend een muziek, dans of yogales. 

Onze bijzondere kenmerken

Prachtige locatie

We hebben een gezellige locatie in het centrum van Tilburg. Onze twee mooie, oude panden zijn verbonden door het St. Willebrordplein. Binnen én buiten in de groene tuinen is veel ruimte om te spelen.

Samenwerking

Kinderen kunnen bij Kindercampus Oculus terecht van 0 tot 13 jaar. Wij bieden kinderopvang en werken samen met de basisschool. De kinderen leren elkaar én onze ervaren professionals echt kennen, omdat de verschillende werkvormen hecht samenwerken.

Zelf ontdekken

Wij willen een kind, kind laten zijn. Plezier maken, en tegelijkertijd op eigen tempo de wereld ontdekken. We hechten veel waarde aan mens, dier en natuur.

Natuurlijke ontdektuinen

In onze groene ontdektuin komen kinderen in contact met de natuur. Vrij bewegen. Kennismaken met natuurlijke materialen en verschillende structuren voelen, zoals water, zand en steentjes. Ontdekken!

Een stukje geschiedenis

Op het St. Willebrordplein kunnen Tilburgers al ruim 25 jaar terecht voor kinderdagopvang; dat maakt ons één van de oudste en meest ervaren kinderdagverblijven van Tilburg. Je kent ons misschien nog van onze oude naam: Anak-Anak. In 2017 smolt Anak-Anak (kinderdagopvang en BSO) samen met peuterspeelzaal Willibrord en twee basisscholen (de Eerste Jan Ligthartschool en Yore). Sindsdien kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar op onze campus terecht!

Het voordeel van de campus

Van kinderdagopvang en peuteropvang tot basisonderwijs en BSO. Het zit bij ons bij elkaar. De verschillende werkvormen werken hecht samen; we hebben veel expertise in huis. Van baby tot puber, jouw kind kan bij ons terecht; onze professionals houden de hele periode vinger aan de pols. Al ben je als je kind vier wordt uiteraard volledig vrij om een andere school en BSO te kiezen.  

Kinderopvang bij ons is inclusief:

 • Maaltijden & drinken
 • Fruit en gezonde tussendoortjes
 • Luiers

Meer weten over kinderdagopvang bij Oculus? Neem contact op via ons contactformulier. Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op onze campus.

Neem een kijkje

Openingstijden

Maandag: 7.30 – 18.30 uur
Dinsdag: 7.30 – 18.30 uur
Woensdag: 7.30 – 18.30 uur
Donderdag: 7.30 – 18.30 uur
Vrijdag: 7.30 – 18.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • 361465816