bso panta rhei tilburg centrum piushaven

Panta Rhei BSO

Hier draait het om spelen & plezier. Alles mag op onze gezellige BSO dichtbij de bruisende Piushaven in hartje Tilburg!

  • Aan de Piushaven
  • Ontdektuinen
  • Dynamische leeromgeving
  • Rust, Reinheid en Regelmaat

Schipper mag ik overvaren naar de buitenschoolse opvang? Jazeker, je kind is van harte welkom op onze gezellige BSO in hartje Tilburg, dicht bij de bruisende Piushaven en grenzend aan het schoolplein van basisschool Panta Rhei. Bij ons draait het om spelen en plezier. Verkleden, toneelspelen, dansen, koken, bouwen, buitenspelen of lekker even niksen in de chillhoek: alles mag.

Groot aanbod aan activiteiten

De buitenschoolse opvang zien wij als de vrije tijd van kinderen. Na een schooldag mogen ze daarom zelf beslissen wat ze gaan doen. Tijdens het vrije spelen bieden we allerlei activiteiten aan, zowel binnen in de verschillende ruimtes als buiten op het grote schoolplein. Kinderen doen bijvoorbeeld spelletjes, werken op de computer, knutselen in het atelier, spelen in de bouwhoek, gaan los op het podium, kokkerellen in de centrale keuken, beleven avonturen op het schoolplein óf duiken de chillhoek in.

Persoonlijke en sociale vaardigheden

Kinderen leren van en met elkaar. Daarom stimuleren wij de sociale interactie en ondersteunen we bij het sluiten van vriendschappen. Soms is het fijn om alleen te spelen, maar het is ook leuk om samen plezier te hebben. Onze pedagogisch medewerkers zoeken een mooie balans tussen autonomie en participatie. Zo krijgen kinderen de kans om hun persoonlijke en sociale vaardigheden te verbreden en verdiepen.

Sandra directeur
Sandra Verschuren
Directeur Tel: 06-53869144

Waar vind je ons?

Lanciersstraat 45
5017 CR Tilburg

Tel: 013-7620625
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderopvang Panta Rhei - Kinderstad

Dagprogramma

De meeste kinderen van onze BSO komen van basisschool Panta Rhei. Ze worden na schooltijd opgehaald of komen zelf naar ons aangrenzende gebouw. Het gebouw is verdeeld in twee delen: één deel voor de jongere kinderen en één deel voor de oudere kinderen. We werken met een vast dagprogramma, passend bij de leeftijd, ontwikkeling en het tempo van de kinderen.

Groepen buitenschoolse opvang (van 4 tot 13 jaar):

  • De Meeuwen : een groep voor de jongste kinderen.
  • De Eenden en de Peddels: twee groepen voor de kinderen van 5-8 jaar.
  • De  Sloepen: een groep voor de oudere kinderen.

Je kind voelt zich als een vis in het water bij de buitenschoolse opvang van Panta Rhei. Neem voor meer informatie contact met ons op óf ga direct naar het aanmeldformulier.

Onze bijzondere kenmerken

Aan de Piushaven

Midden in het centrum van Tilburg, aan de gezellige Piushaven ligt onze BSO Panta Rhei.

Ontdektuinen

De BSO is omgeven door een groene ontdektuin. Spelen met zand en water, verstoppen in de struiken, over het wandelpad balanceren, van kei naar kei springen of omhoog klimmen tussen het groen en met je vriendje van de glijbaan. Alles kan in onze ontdektuinen.

Dynamische leeromgeving

Voor iedere leeftijdsgroep verschillende spelhoeken waar de kinderen kunnen ontdekken en ontwikkelen. Zo hebben we verschillende ruimtes op de BSO zoals het theater en het atelier.

Rust, Reinheid en Regelmaat

In alle dynamiek in de omgeving en op onze locatie zorgt de structuur en continuiteit voor rust en regelmaat. Alle kinderen varen daar wel bij en wordt door kinderen en ouders als heel prettig ervaren. Reinheid is de derde R die ook op onze kinderopvang veel aandacht krijgt.

Neem een kijkje

Onze openingstijden

De BSO tijdens schoolweken
15.00 tot 19.00 uur en op woensdag 12.00 tot 19:00 uur.

De BSO tijdens vakanties en studiedagen
07.30 tot 19.00 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Samenwerking basisscholen

We halen kinderen op van de volgende scholen:
  • Panta Rhei (Galjoenstraat)

Meer informatie

Landelijk registratienummer
  • 513748234