De leerkracht in zijn/haar kracht

Leerkracht bij Kinderstad Rendierhof

Kinderstad heeft 16 openbare basisscholen in Tilburg en omgeving. Op al onze scholen zorgen we voor een optimale ontwikkeling van onze leerlingen en gelijke kansen voor ieder kind. Gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting zijn dé waarden van openbaar onderwijs. Wij geloven dat alle kinderen alles kunnen leren en hebben hoge verwachtingen van alle leerlingen.  
 
Ben jij die onderwijsprofessional die met goed onderwijs impact kan maken en bij kan dragen aan mooie toekomstplannen van kinderen? Bekijk dan onze vacatures!  

Ontdek de leukste vacatures

Goed onderwijs 

We zijn een Hoog Presterende Organisatie. Dat betekent dat we werken vanuit een heldere visie en effectief leiderschap. We passen de leiderschapsstijl telkens aan op de situatie, zodat dit de beste resultaten oplevert. Op onze scholen bieden we wetenschappelijk onderwijs aan; we geven les op basis van onderzoek en bewezen methodes. We hebben hierbij veel aandacht voor taal, rekenen, spelling en lezen. Met deze manier van lesgeven halen we het beste in kinderen naar boven!  

De leerkracht staat centraal 

Bij Kinderstad sta jij als professional centraal. Wat kun je van ons verwachten?  

  • Als je komt werken in het onderwijs bij Kinderstad krijg je een basistraining. Je leert daarin alles over de basiskenmerken van een Hoog Presterende Organisatie en hoe we dat bij Kinderstad dagelijks in de klas toepassen.  Na het volgen van de training spreek je dezelfde taal, weet je waar de organisatie naar streeft en wat deze methode je als leerkracht te bieden heeft. 
  • Tijdens je inwerkprogramma krijg jij een buddy toegewezen. Deze collega biedt ondersteuning, begeleiding en kan antwoorden op vragen geven. Je raakt zo snel vertrouwd in het team en in de organisatie. Je hoeft het dus niet alleen te doen; samen zorgen we voor de beste start.   
  • We werken in leerteams. We werken intensief samen en stimuleren elkaars ontwikkeling. Zo leren we samen en maken we gebruik van elkaar kennis en kwaliteiten. We zorgen er niet alleen voor dat jij het beste uit jezelf kan halen, maar dat we ook het beste uit elkaar halen. Door het delen van kennis en het aanbieden van trainingen en cursussen motiveren en verbinden we collega’s. 
  • Blijf leren met onze Kinderstad Academie. Onze Kinderstad academie is een uniek platform voor medewerkers van Kinderstad waar (online) cursussen en workshops aangeboden worden, passend bij jouw ontwikkeling. Zo kun jij je kennis, vaardigheden en capaciteiten optimaal inzetten.  
  • Bij Kinderstad hebben we een positieve organisatiecultuur die zich richt op het behalen van uitstekende resultaten. Waarden die dit versterken zijn betrokkenheid, open communicatie, vertrouwen, en het stimuleren van continue verbetering.   
  • We gaan elke dag voor kwaliteit en blijven onszelf ontwikkelen en verbeteren. We moedigen je als medewerker dan ook aan om initiatief te nemen, te experimenteren en verandering te omarmen.
Leerling Kinderstad

Waar ga jij verder groeien?

Elke locatie van Kinderstad is anders. Van kleinschalig in een dorp tot een kindcentrum in de stad; dit betekent dat er altijd een fijne werkplek is die bij jou past. Kom je bij ons groeien naar de mooiste versie van jezelf? 

Solliciteer nu