Ons kinderopvang aanbod

Kinderopvang Kinderstad Tilburg

Kinderopvang Tilburg

Op onze 14 kinderopvanglocaties in Tilburg stappen we iedere dag in de belevingswereld van kinderen, dragen we bij aan hun ontwikkeling en helpen ze hun talent te ontdekken. Bij Kinderstad kan jouw kind naar de kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-13 jaar). Je vindt onze kinderopvang verspreid door heel Tilburg (Reeshof, Centrum, West, Noord en Zuid).

Op de kinderopvang krijgt jouw kind alles voor een goede start. Hier is alle ruimte om te ontwikkelen, om jezelf te zijn en te worden. Met balans tussen rust, plezier en uitdaging, kan jouw kind in eigen tempo groeien en ontwikkelen. Onze pedagogisch professionals zorgen voor een duidelijk dagritme, gezonde voeding, passend speelgoed en activiteiten die passen bij de leeftijd van jouw kind. 

Vind een locatie bij jou in de buurt

Kinderdagopvang

Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan, kunnen terecht bij een kinderdagverblijf van Kinderstad in Tilburg. Dit is een veilige en vertrouwde plek voor baby’s, peuters en kinderen van 0-4 jaar. Hier ontmoeten ze leeftijdsgenootjes, leren ze spelen en delen en krijgen ze de juiste voorbereiding voor de basisschool. Voor baby’s zijn er speciale babyhoeken waar zij heerlijk kunnen slapen, maar ook veilig de wereld kunnen ontdekken.

Ouders die werken en/of studeren kunnen via de Belastingdienst een deel van de kosten van de kinderopvang terugkrijgen. Lees hier meer over de kosten van kinderopvang

Peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal)

Op verschillende locaties in Tilburg biedt Kinderstad peuteropvang aan. Hier worden de peuters vanaf 2 tot 4 jaar spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs. Samen spelen, leren en de wereld ontdekken. Peuteropvang locaties van Kinderstad werken in de meeste gevallen nauw samen met een basisschool in de buurt. Zo kunnen we zorgen voor een soepele overgang van de peuters naar groep 1.

Vrijwel elke locatie met een kinderdagverblijf van Kinderstad biedt peuteropvang aan met subsidie vanuit de gemeente Tilburg. Alle peuters van 2-4 jaar kunnen hier terecht, ongeacht of ouders werken. Hier kun je alle relevante informatie over de kosten van peuteropvang bekijken.

Buitenschoolse opvang (BSO)

Op een bso kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar, vóór en na school, samen spelen. De bso biedt elke dag een gevarieerd en actief programma, passend bij de ontwikkelingen en leeftijden van de kinderen.

In Tilburg vind je meer dan 10 buitenschoolse opvanglocaties van Kinderstad. Naast de reguliere bso, biedt Kinderstad ook bso's gericht op een thema: sport, groen en creatief. Je kind wordt begeleid door specialisten met een achtergrond op de genoemde gebieden en krijgt zo de mogelijkheid nieuwe dingen te leren. Deze bso's werken samen met vrijwel alle scholen in de stad; kinderen worden opgehaald en veilig vervoerd.

Vaak liggen bso’s vlakbij of naast de school. Ze houden in hun openingstijden zo veel mogelijk rekening met de schooltijden zodat deze mooi op elkaar aansluiten. Ook de voorschoolse opvang (vso) valt onder de bso.

Kinderopvang tilburg kinderstad

Vind kinderopvang bij jou in de buurt

Kinderstad heeft 14 kinderopvanglocaties in Tilburg. Locaties centraal in de stad, in de wijk of in het groen. Gebruik onze locatiezoeker om een kinderopvanglocatie bij jou in de buurt te vinden!

Ontdek onze locaties