Rendierhof bso tilburg

Rendierhof BSO

Je komt thuis op onze BSO! De plek waar kinderen zich veilig en gezien voelen. Én waar het vooral heel gezellig is.

 • Creatief
 • Uitdagend
 • Kindgericht
 • Samenwerking

De buitenschoolse opvang van Kindcentrum (KC) Rendierhof vormt de ultieme samenwerking tussen opvang en onderwijs. Samen met basisschool Jan Ligthart vormen we KC Rendierhof. Op de BSO bieden we kinderen van 4 tot 13 jaar opvang. Zo vormen wij dé plek in de wijk waar kinderen zich veilig en gezien voelen; het verlengstuk van thuis, want ondanks de grootse uitstraling van het gebouw, bieden we op de groepen knusse gezelligheid.

Samenwerking met school

We hebben een open en transparante verbinding tussen de buitenschoolse opvang en de school. Daarnaast is er een nauwe samenwerking tussen de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten en wordt er zowel bij de buitenschoolse opvang als op school gewerkt met dezelfde thema’s. Deze samenwerking stimuleren we ook bij de kinderen; samen lezen, samen de typecursus volgen, samen spelen, samen dansen, etc. Want samen leven is het belangrijkste wat we de kinderen kunnen bijbrengen!

Groepen voor de onder- en bovenbouw

Onze BSO is verdeeld in 4 groepen. De eerste 2 groepen, voor de kinderen uit de onderbouw, bevinden zich op de eerste verdieping. Deze ruimtes zijn zo ingericht dat ze de jongste schoolgaande kinderen de nodige uitdaging, ontspanning en speelplezier te kunnen bieden. Op deze verdieping bevindt zich een keuken en een lange tafel voor de gezamenlijke (eet)momenten. Ook de bouw-, spelletjes-, poppenhoek, atelier én de ingang naar de gymzaal bevinden zich hier. Op de tweede verdieping, ingericht voor de oudere kinderen, is ook een keuken en tafel voor de gezamenlijke momenten of een leuke kookworkshop.  Ook het podium, de muziekinstrumenten, het laboratorium en een aantal hoeken met zitzakken en banken om te ontspannen.

Rob directeur
Rob Gelderblom
Directeur Tel: +31682052608

Waar vind je ons?

Prof. Verbernelaan 3
5037 AD Tilburg

Tel: 013-467 95 59
Bel bij geen gehoor met 06-820 52 608 / 013-456 42 89
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kindcentrum Rendierhof - Kinderstad

Veel activiteiten: ook in de vakanties

Alle kinderen van de BSO kunnen tijdens hun tijd bij ons gebruik maken van de uitdagende buitenruimte van het kindcentrum en de gymzaal. Er zijn altijd voldoende pedagogisch medewerkers aanwezig om het spel te begeleiden en te gekke activiteiten aan te bieden in de verschillende ruimtes. Ook tijdens schoolvakanties en studiedagen zijn er altijd erg veel gezellige activiteiten die alle kinderen een super leuke tijd bezorgen op de buitenschoolse opvang. Denk hierbij aan uitstapjes naar de boerderij, de bioscoop, een workshop in het laboratorium of lekker springen bij jump XL. 

Samenwerking binnen het kindcentrum

Kinderopvang Rendierhof vormt samen met basisschool Jan Ligthart het Kindercentrum Rendierhof. KC Rendierhof is gelegen in het westen van Tilburg, in het hart van de Reit. Bij KC Rendierhof bieden we kinderen van nul tot dertien opvang en onderwijs onder één dak.  Zo vormen wij dé plek in de wijk waar kinderen zich veilig en gezien voelen; het verlengstuk van thuis, want ondanks de grootse uitstraling van het gebouw, bieden we op de groepen knusse gezelligheid.

Kinderen groeien op in een vertrouwde omgeving, waar de overgang van baby, naar peuter, naar kleuter klein is. We hebben een open en transparante verbinding tussen de kinderopvang en de school. Daarnaast is er een nauwe samenwerking tussen de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten en wordt er zowel bij de kinderopvang als op school gewerkt met dezelfde thema’s. Deze samenwerking stimuleren we ook bij de kinderen; samen lezen, samen de typecursus volgen, samen spelen, etc. Want samenleven is het belangrijkste wat we de kinderen kunnen bijbrengen!

Onze bijzondere kenmerken

Creatief

De creatieve ontwikkeling van kinderen vinden wij erg belangrijk. Naast een atelier hebben we dan ook een laboratorium en een podium om te dansen, muziek te maken en toneel te spelen.

Uitdagend

Uitdagend aanbod voor alle kinderen. Van buitenspelen tot muziek maken en van een typecursus tot het maken van een zelfportret. Kinderen worden uitgedaagd tot persoonlijke prestaties en ontwikkeling.

Kindgericht

We zijn er voor de kinderen en bieden hen een leuke vrijetijdsbesteding die bij draagt aan de ontwikkeling en het welbevinden. Samen met de kinderen bedenken we de activiteiten.

Samenwerking

Kinderopvang Rendierhof vormt samen met basisschool Jan Ligthart het Kindercentrum Rendierhof. Bij KC Rendierhof bieden we kinderen van nul tot dertien opvang en onderwijs onder één dak.

Erkend leerbedrijf

KC Rendierhof is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het van groot belang dat studenten op een goede plek praktijkervaring op doen, daarom bieden we per jaar een aantal stageplekken aan voor zowel Mbo- als Hbo-studenten.

De voordelen van onze buitenschoolse opvang:

 • 4 tot 7 jaar
 • 8 tot 12 jaar
 • Uitdagende buitenruimte
 • Creativiteit
 • Samen spelen
 • Gymzaal
 • Laboratorium
 • Podium
 • Ontspanning
 • Plezier
 • Leuke activiteiten en workshops
 • Een tof vakantieaanbod tijdens vakanties en studiedagen

Neem een kijkje

Onze openingstijden

Buitenschoolse opvang
Maandag t/m vrijdag: na schooltijd – 19.00 uur

Tijdens vakanties en sluitingsdagen van de school 
Maandag t/m vrijdag: van 7.30 – 19.00 uur
 
Voorschoolse opvang 
Maandag t/m vrijdag: vanaf 7.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Samenwerking basisscholen

We halen kinderen op van de volgende scholen:
 • Jan Ligthart Rendierhof