Rendierhof peuteropvang Tilburg

Rendierhof peuteropvang

Wij zijn dé plek in de wijk waar peuters zich veilig en gezien voelen en zich goed kunnen voorbereiden op de basisschool!

 • Creatief
 • Uitdagend
 • Kindgericht
 • Samenwerking

Op deze locatie bieden wij ook:

We zijn trots op de fijne en rustige omgeving voor peuters. Veel licht, rustige tinten en een natuurlijke uitstraling. Ook in de uitdagende buitenruimte voert groen de boventoon.

Uitdagen en ontdekken

Voor de peuters hebben we een mooie, uitdagende ruimte. De peutergroep draagt de naam Wijsheid. Door te werken met verschillende hoeken in de groepsruimtes, in de hal en ook in de buitenruimte kunnen kinderen continu iets nieuws ontdekken. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om zelf te kiezen. Het ene moment wil een peuter graag met anderen spelen en soms heeft het ook behoefte aan rust en een eigen plekje.

Samen spelen

De peuteropvang biedt voor kinderen vanaf 2 jaar de kans om te spelen met leeftijdsgenootjes en zich te ontwikkelen tot kinderen die klaar zijn voor de basisschool. We hebben ruimte voor maximaal 16 kinderen op de peutergroep. Samen met de kinderdagverblijfgroepen vormt Wijsheid, Liefde en Geduld de basis van ons kindcentrum op de begane grond. Net als in het gehele kindcentrum  stimuleren we ook hier samen spelen. De peuters uit de verschillende groepen spelen samen in de hal, buiten en in de gymzaal, zo komen ze naast de kinderen in hun eigen groep ook kinderen tegen die ze niet zo goed kennen.

Rob directeur
Rob Gelderblom
Directeur Tel: +31682052608

Waar vind je ons?

Prof. Verbernelaan 3
5037 AD Tilburg

Tel: 013-467 95 59
Bel bij geen gehoor met 06-820 52 608 / 013-456 42 89
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderstad Tilburg | Kindcentrum Rendierhof

Voorbereiden op het basisonderwijs   

De opvang van de peuters wordt vorm gegeven door een methode die gebruikt wordt voor voor- en vroegschoolse educatie, het zogenaamde VVE. De methode die wij gebruiken is Uk en Puk, waar de hoofdrol is weggelegd voor de pop Puk. De nadruk ligt op spelen, want van spelen leer je veel. De extra aandacht voor taal en de voorbereiding op het basisonderwijs gebeurt ook spelenderwijs; we leren de peuters vaardigheden om om te kunnen gaan met taal, dagritmes en regels & afspraken die je met elkaar maakt.

Samenwerking binnen het kindcentrum

Kinderopvang Rendierhof vormt samen met basisschool Jan Ligthart het Kindercentrum Rendierhof. KC Rendierhof is gelegen in het westen van Tilburg, in het hart van de Reit. Bij KC Rendierhof bieden we kinderen van nul tot dertien opvang en onderwijs onder één dak.  Zo vormen wij dé plek in de wijk waar kinderen zich veilig en gezien voelen; het verlengstuk van thuis, want ondanks de grootse uitstraling van het gebouw, bieden we op de groepen knusse gezelligheid.

Kinderen groeien op in een vertrouwde omgeving, waar de overgang van baby, naar peuter, naar kleuter klein is. We hebben een open en transparante verbinding tussen de kinderopvang en de school. Daarnaast is er een nauwe samenwerking tussen de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten en wordt er zowel bij de kinderopvang als op school gewerkt met dezelfde thema’s. Deze samenwerking stimuleren we ook bij de kinderen; samen lezen, samen de typecursus volgen, samen spelen, etc. Want samen leven is het belangrijkste wat we de kinderen kunnen bijbrengen!

Onze bijzondere kenmerken

Creatief

De creatieve ontwikkeling van kinderen vinden wij erg belangrijk. Naast een atelier hebben we dan ook een laboratorium en een podium om te dansen, muziek te maken en toneel te spelen.

Uitdagend

Uitdagend aanbod voor alle kinderen. Van buitenspelen tot muziek maken en van een typecursus tot het maken van een zelfportret. Kinderen worden uitgedaagd tot persoonlijke prestaties en ontwikkeling.

Kindgericht

We zijn er voor de kinderen en bieden hen een leuke vrijetijdsbesteding die bij draagt aan de ontwikkeling en het welbevinden. Samen met de kinderen bedenken we de activiteiten.

Samenwerking

Kinderopvang Rendierhof vormt samen met basisschool Jan Ligthart het Kindercentrum Rendierhof. Bij KC Rendierhof bieden we kinderen van nul tot dertien opvang en onderwijs onder één dak.

Erkend leerbedrijf

KC Rendierhof is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het van groot belang dat studenten op een goede plek praktijk ervaring op doen, daarom bieden we per jaar een aantal stageplekken aan voor zowel Mbo- als Hbo-studenten.

De voordelen van onze peuteropvang:

 • Uitdagende omgeving
 • 2 tot 4 jaar
 • Uitdagende buitenruimte
 • Samen spelen
 • Ontdekken
 • Ontwikkelen van vaardigheden
 • Goede voorbereiding op de basisschool

Neem een kijkje

Onze openingstijden

Maandag: 8.30 – 14.00 uur
Dinsdag: 8.30 – 14.00 uur
Woensdag: 8.30 – 14.00 uur
Donderdag: 8.30 – 14.00 uur
Vrijdag: 8.30 – 14.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.