Rendierhof kinderopvang

Rendierhof kinderdagopvang

Ons fijne en rustige kinderdagverblijf vind je in de Reit in Tilburg-West. Voel je welkom op onze locatie!

 • Creatief
 • Uitdagend
 • Kindgericht
 • Samenwerking

Op deze locatie bieden wij ook:

Je vindt ons mooie kinderdagverblijf in de Reit in Tilburg-West en we zijn trots op de fijne en rustige omgeving die we hebben weten te creëren voor de kinderen van nul tot vier jaar. Veel licht, rustige tinten en een natuurlijke uitstraling, die doorloopt in de omheinde buitenruimte waar groen ook de boventoon voert.

Ontdekken

Door te werken met verschillende hoeken in de groepsruimtes, in de hal en ook in de buitenruimte worden de kinderen uitgedaagd om telkens weer iets nieuws te ontdekken. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om zelf te kiezen. Het ene moment wil een kind graag met anderen spelen en soms heeft het ook behoeft aan rust en een eigen plekje.

Verschillende groepen

Op ons kinderdagverblijf hebben we de ruimte voor twee verticale groepen (groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar samen spelen) van maximaal 12 kinderen. De namen van de groepen zijn Liefde en Geduld. Samen met de peutergroep Wijsheid vormen zij de basis van ons kindcentrum op de begane grond. De groepsnamen zijn ontstaan uit het volgende citaat van Jan Ligthart “Opvoeding is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid. En de laatste twee groeien waar de eerste heerst”.  Peuters uit de verschillende groepen spelen samen in de gezamenlijke hal, buiten en in de gymzaal, zo komen ze naast de kinderen in hun eigen groep ook kinderen tegen die ze niet zo goed kennen. Ook bieden we hier gericht activiteiten aan op de verschillende ontwikkelingsniveaus en ontwikkelingsgebieden van de kinderen. De baby’s bieden wij vooral veel liefde en geborgenheid in de eigen groepsruimtes waar rust de boventoon voert.

Rob directeur
Rob Gelderblom
Directeur Tel: +31682052608

Waar vind je ons?

Prof. Verbernelaan 3
5037 AD Tilburg

Tel: 013-467 95 59
Bel bij geen gehoor met 06-820 52 608 / 013-456 42 89
Openingstijden

Volg ons op social media

Stuur een e-mail
Kinderstad Tilburg | Kindcentrum Rendierhof

Pedagogisch professionals

Onze pedagogisch medewerkers zijn allen volledig opgeleid en op de groepen Liefde en Geduld worden alle medewerkers opgeleid tot babyspecialist. Interactie met de kinderen op de groep staat voorop en dat begint al bij de baby’s. Voor de peuters is er extra aandacht voor taal en de voorbereiding op het basisonderwijs; we geven geen les, maar leren de kinderen spelenderwijs met behulp van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) om te gaan met taal, dagritmes en regels & afspraken die je met elkaar maakt.

Samenwerking binnen het kindcentrum

Kinderopvang Rendierhof vormt samen met basisschool Jan Ligthart het Kindercentrum Rendierhof. KC Rendierhof is gelegen in het westen van Tilburg, in het hart van de Reit. Bij KC Rendierhof bieden we kinderen van nul tot dertien opvang en onderwijs onder één dak.  Zo vormen wij dé plek in de wijk waar kinderen zich veilig en gezien voelen; het verlengstuk van thuis, want ondanks de grootse uitstraling van het gebouw, bieden we op de groepen knusse gezelligheid.

Kinderen groeien zo op in een vertrouwde omgeving, waar de overgang van baby, naar peuter, naar kleuter klein is. We hebben een open en transparante verbinding tussen de kinderopvang en de school. Daarnaast is er een nauwe samenwerking tussen de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten en wordt er zowel bij de kinderopvang als op school gewerkt met dezelfde thema’s. Deze samenwerking stimuleren we ook bij de kinderen; samen lezen, samen de typecursus volgen, samen spelen, etc. Want samen leven is het belangrijkste wat we de kinderen kunnen bijbrengen.

Onze bijzondere kenmerken

Creatief

De creatieve ontwikkeling van kinderen vinden wij erg belangrijk. Naast een atelier hebben we dan ook een laboratorium en een podium om te dansen, muziek te maken en toneel te spelen.

Uitdagend

Uitdagend aanbod voor alle kinderen. Van buitenspelen tot muziek maken en van een typecursus tot het maken van een zelfportret. Kinderen worden uitgedaagd tot persoonlijke prestaties en ontwikkeling.

Kindgericht

We zijn er voor de kinderen en bieden hen een leuke vrijetijdsbesteding die bij draagt aan de ontwikkeling en het welbevinden. Samen met de kinderen bedenken we de activiteiten.

Samenwerking

Kinderopvang Rendierhof vormt samen met basisschool Jan Ligthart het Kindercentrum Rendierhof. Bij KC Rendierhof bieden we kinderen van nul tot dertien opvang en onderwijs onder één dak.

Erkend leerbedrijf

KC Rendierhof is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het van groot belang dat studenten op een goede plek praktijkervaring op doen, daarom bieden we per jaar een aantal stageplekken aan voor zowel Mbo- als Hbo-studenten.

De voordelen van onze buitenschoolse opvang:

 • 4 tot 7 jaar
 • 8 tot 12 jaar
 • Uitdagende buitenruimte
 • Creativiteit
 • Samen spelen
 • Gymzaal
 • Laboratorium
 • Podium
 • Ontspanning
 • Plezier
 • Leuke activiteiten en workshops
 • Een tof vakantieaanbod tijdens vakanties en studiedagen

Neem een kijkje

Onze openingstijden

Maandag: 7.30 – 18.30 uur
Dinsdag: 7.30 – 18.30 uur
Woensdag: 7.30 – 18.30 uur
Donderdag: 7.30 – 18.30 uur
Vrijdag: 7.30 – 18.30 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.