peuteropvang symfonie tilburg noord

Symfonie peuteropvang

Van elkaar leren en samen groeien: daarvoor staat peuteropvang Symfonie. Onze locatie vind je in wijkcentrum Symfonie in Tilburg-Noord.

 • Vast en klein team
 • Binnen en buiten leren en ontdekken
 • Leren van elkaar
 • Samen groeien

Van elkaar leren en samen groeien: daarvoor staat peuteropvang Symfonie. Onze locatie vind je in wijkcentrum Symfonie in Tilburg-Noord. In dat gebouw vind je ook allerlei andere organisaties, zoals basisscholen, kinderopvang en een jongerencentrum. Dat maakt onze peuteropvang een unieke plek om te blijven ontwikkelen. We leren van elkaar en blijven altijd dichtbij, ook als kinderen doorgroeien naar de basisschool.   

Een knusse, gezellige sfeer

We mogen dan in een groot en multifunctioneel gebouw zitten, onze opvang is warm en knus. We hebben twee lokalen waarin we in kleine groepen spelen, leren en plezier maken. Op deze manier geven onze pedagogische professionals de kinderen alle aandacht die ze verdienen. Alle leden van ons team zijn vertrouwde gezichten, want de kinderen spelen regelmatig samen in de twee lokalen. Zo voelt Symfonie als een tweede thuis.      

We maken veel plezier op onze locatie in Tilburg-Noord. En soms ook buiten de deur. Zo gaan we in de vakanties allerlei speeltuinen af en bezoeken we de dieren in de wijk. We vinden het belangrijk dat kinderen de wereld ontdekken. Daarom blijven we niet alleen binnen, maar gaan we ook buiten op avontuur. 

Corrine directeur
Corrine van Schaijk
Directeur Tel: 06-53332910

Waar vind je ons?

Eilenbergstraat 254
5011 EC Tilburg

Tel: 013-7470325
Openingstijden
Stuur een e-mail

Onze bijzondere kenmerken

Vast en klein team

Jouw kind heeft dezelfde juffen.

Binnen en buiten leren en ontdekken

Binnen en buiten hebben wij volop ruimte om te spelen en te leren.

Leren van elkaar

Waar mogelijk zoeken we contact met andere doelgroepen in het gebouw. Zo maken kinderen kennis met anderen, natuurlijk altijd onder toezicht van onze medewerkers.

Samen spelen en groeien

Leren en spelen doe je samen. We helpen kinderen om zich te ontwikkelen zonder dat ze het doorhebben. Ze leren door te spelen!

Spelend leren van elkaar

Leren en spelen doe je samen. Bij Symfonie helpen we de kinderen om zich te ontwikkelen zonder dat ze het doorhebben. Ze leren door te spelen. Onze locatie helpt daarbij: onze peuters spelen met kleuters van de andere opvang en ravotten met de oudere kinderen van de basisschool. Zo maken we de stap naar de basisschool kleiner en maken de kinderen op jonge leeftijd al veel vriendjes in de wijk. 

Voorbereiding op de basisschool

In een uitdagende omgeving worden peuters spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs. Het zelf ontdekken staat hierbij centraal. Hiervoor werkt het team met het educatief programma Piramide. Alle medewerkers van Peutercrèche Symfonie hebben een VVE-opleiding (voor- en vroegschoolse educatie) gevolgd en onze opvanglocatie is VVE-gecertificeerd. Omdat onze opvang gevestigd is in hetzelfde gebouw als twee basisscholen, raken peuters snel vertrouwd met hun mogelijk toekomstige schoolomgeving.

Binnen en buiten de wereld ontdekken

Onze opvang heeft veel speel- en ontdekplekken, binnen en buiten. In onze lokalen staan spellen, knutselspullen en verkleedkisten klaar, waarmee de kinderen de hele dag zoet zijn. In onze dagelijkse kring oefenen we met taal door te praten, zingen en lezen. In de aula van wijkcentrum Symfonie staat een groot speelmeubel voor de kinderen om op te klimmen en klauteren.  

In onze tuin maken de peuters bouwwerkjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan of gaan ze op ontdekking tussen alle planten en bloemen. Ontdekken en lekker bezig zijn staan bij onze opvang voorop. Daarvoor krijgen onze kinderen alle ruimte. 

Onze peuteropvang:

 • is een knusse opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar
 • Is 40 weken per jaar geopend (tijdens schoolvakanties zijn we gesloten)
 • Biedt peuteropvang voor werkende en niet-werkende ouders (inclusief gemeentelijke subsidie)
 • Is omringd door twee basisscholen (De Sleutel en Stelaertshoeve) en diverse maatschappelijke instellingen omtrent jeugdzorg, sociaal werk en kinderopvang
 • bestaat uit twee gezellige groepen die veel samenspelen
 • is te vinden in wijkcentrum Symfonie aan de Eilenbergstraat 254
 • Zoekt actief sociale interactie op, bijvoorbeeld in het atrium van De Symfonie waar diverse activiteiten plaatsvinden en een groot speelmeubel staat
 • zorgt voor luiers, eten en drinken
 • Ondersteunt ouders bij alle vragen over opvang, administratie enzovoorts
 • heeft een grote, groene tuin
 • heeft een gymzaal
 • is vve-gecertificeerd. Met dit bewijs laten we zien dat alle medewerkers deze opleiding hebben gevolgd om de kinderen goed voor te bereiden op de basisschool
 • gebruikt het educatieve programma Piramide

Neem een kijkje

Openingstijden

Maandag: 8.30 – 14.00 uur
Dinsdag: 8.30 – 14.00 uur
Woensdag: 8.30 – 14.00 uur
Donderdag: 8.30 – 14.00 uur
Vrijdag: 8.30 – 14.00 uur

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Landelijk registratienummer
 • 191848074