Voordelen van starten in de kinderopvang met 1 jaar

Voor dreumesen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging!
dreumes bij Ekenrooi

Ben jij ouder van een enthousiaste dreumes en ben je benieuwd of je dreumes op zijn plekje zou kunnen zijn bij een locatie van Kinderstad? Klik dan snel door en maak een afspraak met de locatie van je keuze. Ze stellen zich graag aan je voor tijdens een rondleiding.

Neem direct contact op voor een rondleiding!  

Of wil je eerst meer lezen over de voordelen van starten met 1 jaar?

Voordelen kinderopvang voor 1-jarigen

We zetten alle voordelen van je kindje met 1 jaar laten starten op een kinderdagverblijf voor je op een rijtje.

Je dreumes:

  • maakt makkelijker zijn eerste vriendjes. Kinderen van 1 jaar zijn nieuwsgierig naar andere kinderen en willen graag contact maken. Op een campuslocatie ontmoeten kinderen van dezelfde leeftijden uit de wijk elkaar.  
  • leert rekening te houden met anderen dan de eigen familie. Nieuwe gezichten worden onderdeel van de vertrouwde omgeving van je kind. Er is veel aandacht voor sociale vaardigheden.
  • kan veilig op ontdekkingstocht. Ruimtes zijn 'dreumesproof' ingericht zodat hij/zij veilig maar mét uitdaging op ontdekkingstocht kan
  • gaat straks makkelijker naar school. Het lijkt nog ver weg maar gaat sneller dan je denkt. Op een campuslocatie leren kinderen spelenderwijs toekomstige klasgenootjes, leraren en het schoolgebouw kennen.

Voordelen waar je misschien minder snel aan denkt:

  • Sneller plaats voor 1-jarigen. Voor 1-jarigen zijn er meer plekjes en daardoor minder wachtlijsten dan voor baby’s. Dat komt door de leeftijdsopbouw op de groepen die door de overheid wordt bepaald.
  • Veiligheid en zekerheid. We leven in een onzekere tijd. Veel ouders kunnen of willen hun kind nu liever niet zomaar ergens naartoe brengen. Weet dat je kind bij ons in een veilige omgeving terechtkomt. Er zijn strikte maatregelen m.b.t. corona maar ook t.a.v. hygiëne en veiligheid in zijn algemeenheid. 
  • Gewend in de peutergroep. Als je kindje straks een peuter is mag het met de andere peuters deelnemen aan het speciale peuterprogramma. Alle Tilburgse ouders krijgen daar een tegemoetkoming voor in de kosten. Nu vast starten betekent dat je kindje vast gewend is aan het samen spelen en ontdekken in een groep met kinderen. 
  • Opa en oma kunnen weer gewoon ‘opa & oma zijn’. Dit horen we weleens terug van ouders. Nu hun kindje naar de opvang gaat kunnen opa en oma weer gezellig af en toe een dagje oppassen en komen spelen. Ze maken geen onderdeel meer uit van de opvoeding en dat wordt soms als prettiger ervaren door ouders.

Veel van onze Campuslocaties hebben op korte termijn plek voor 1-jarigen, ondanks dat er nog steeds wachtlijsten zijn in de (baby)opvang. Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde locatie en informeer eens naar de mogelijkheden.

Locaties in jouw woonwijk

Benieuwd naar de kosten?

Met onze handige rekentool bereken je heel snel wat je maandelijks onderaan de streep betaalt, na aftrek van de Kinderopvangtoeslag:

Check de kinderopvang rekentool