Wat is buitenschoolse opvang (bso)?

BSO Rendierhof

Als je kind naar de basisschool gaat, kun je gebruik maken van buitenschoolse opvang (bso). Dit kan zowel in de uren voorafgaand aan school (voorschoolse opvang), na schooltijd (bso), tijdens studiedagen of wanneer het vakantie is. Wanneer je als ouder niet in de gelegenheid bent om je kind op te halen van school, kan je zoon of dochter naar de bso. Op een buitenschoolse opvang kunnen kinderen meedoen met leuke activiteiten, maar ze kunnen er ook relaxen en ontspannen na een drukke schooldag. Kinderen kunnen hier zelf keuzes maken. Er worden ook regelmatig uitstapjes of activiteiten georganiseerd. 

Naschoolse opvang: de vrije tijd van kinderen

Naschoolse- of buitenschoolse opvang (bso) is gericht op de vrije tijd van je kind. Na school even lekker spelen en ontspannen met klasgenoten en andere leeftijdsgenootjes. Toch biedt een goede bso net even wat meer. Hier is nagedacht over een goed, gevarieerd aanbod. We dagen kinderen uit en laten ze nieuwe dingen ervaren. 

Zo mag je van een locatie die in school is gevestigd verwachten dat er goede afstemming en inhoudelijke samenwerking is met school. En bij een sport-bso komen kinderen in aanraking met meerdere sporten en zorgen we voor een goede balans tussen sport, spel en even lekker niks doen (want dat mag ook!).

Aanmelden voor de bso

Meld je kind aan voor bso/vso op het moment dat je kind uiterlijk 3 jaar is. Tegelijk met je schoolkeuze of zelfs iets eerder. Er zijn vaak wachtlijsten en het zou zonde zijn als je kind niet terecht kan op je favoriete locatie. Elke bso sluit aan op de schooltijden, daar wordt in de prijs ook rekening mee gehouden. 

Eerst even op een locatie rondkijken? Zoek de locatie van je keuze en vraag een rondleiding aan!

Bekijk onze bso's!