Wat kost buitenschoolse opvang?

Wat kost buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang (bso) is een verzamelnaam voor meerdere typen opvang: er is voorschoolse opvang (vso) en naschoolse opvang (nso). Bij de bso kan jouw kind voor of na school terecht om hun vrije tijd door te brengen. Samen met andere schoolkinderen doen wat ze leuk vinden! De openingstijden sluiten aan op de eindtijd van de basisschool.

Buitenschoolse opvang uurprijs

De uurprijs van bso wordt ieder jaar vastgesteld en is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er rekening gehouden met de eindtijd van school: je betaalt namelijk een andere prijs als de school al om 12.00 uur uit is in plaats van 14.30 uur. Met onze rekentool kun je precies berekenen wat de uurprijs wordt op basis van je gekozen dagen en de bijbehorende eindtijden van de (vroegste) school.

Recht op kinderopvangtoeslag?

Als je werkt of studeert is de kans groot dat je kinderopvangtoeslag aan kunt vragen voor bso. Je ontvangt dan een tegemoetkoming voor de bso vanuit de overheid. Hoe hoog deze is, is afhankelijk van o.a. het verzamelinkomen en het aantal dagen dat je van de bso gebruikmaakt. Op de website van de Belastingdienst check je of je recht hebt op kinderopvangtoeslag en kun je het ook meteen aanvragen.

Kies uit onze thema bso’s!

Bij Kinderstad Tilburg hebben we een super tof bso aanbod. We hebben namelijk verschillende thema bso’s! Een Urban BSO, Outdoor BSO, Cultuur BSO en Sport BSO; wat past het beste bij jouw kind? Bekijk de locaties bij jouw in de buurt en kom eens langs samen met je kind. We laten je graag onze gezellige locaties zien!

Ontdek onze bso’s