Zij-instroom kinderopvang

Binnen 3 maanden je diploma
Zij instroom kinderopvang

Ben je in het bezit van een afgeronde MBO/HBO opleiding in de richting van Maatschappelijke Dienstverlening, Onderwijs of Jeugdwelzijnswerk en wil je werken in de kinderopvang? Dan is het zij-instroomtraject iets voor jou. Na het volgen van een verkorte opleiding (3 maanden) sta jij al snel, met een diploma op zak, op een van onze groepen.

Hart voor kinderen  

Een baan in de kinderopvang is misschien wel de allerleukste job die er is! Als pedagogisch professional is geen een dag hetzelfde. Op onze kinderopvanglocaties creëer je samen met jouw collega’s een fijne en veilige plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar uit kunnen groeien tot de mooiste versie van zichzelf. Je stimuleert de kinderen in hun sociale ontwikkeling, ontdekt samen wat ze leuk vinden om te doen, waar ze goed in zijn en zorgt dat het zelfvertrouwen van de kinderen groeit. Je maakt hierbij gebruik van onze bewezen methodes en bijscholingsmogelijkheden. Over onze inrichting van onze speel- en leeromgeving is goed nagedacht, dit helpt jou je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. 

Het zij-instroomtraject kinderopvang past bij jou wanneer je:

Het verschil wilt maken voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar

Beschikt over minimaal een afgeronde MBO/HBO opleiding

In de richting van Maatschappelijke Dienstverlening, Onderwijs of Jeugdwelzijnswerk.

Open staat voor leren én werken tegelijkertijd

Naast een opleidingstraject werk je minimaal 20 uur per week op de groep.

Leren en werken in de kinderopvang

Tijdens het zij-instroomtraject ga je leren en werken tegelijkertijd. Wij bieden je, via een erkende opleider (Kans Kwadraat) een opleidingstraject aan van 3 maanden. Daarnaast werk je (boventallig) minimaal 20 uur per week op de groep. Zo kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk. Ook doe je zo gelijk pedagogische kennis, vaardigheden en ervaring op. 

De opleiding bestaat uit twee e-learnings, 2 klassikale bijeenkomsten met een deskundige trainer en diverse praktijkopdrachten. Je rondt het traject af met een eindopdracht. Met deze opdrachten breng je gelijk jouw opgedane kennis in de praktijk. Na 3 maanden, ontvang jij je diploma ‘Pedagogiek 0-13 jaar’ en kun je gekwalificeerd aan de slag. Samen zorgen we ervoor dat je in een leuk team terecht komt op een van onze maatschappelijke opvanglocaties in Tilburg. 

Snel van start

Kijk hier of jouw diploma op de lijst staat en dus voldoet aan de kwalificaties voor dit zij-instroomtraject van drie maanden. Voldoet je diploma? Bekijk dan onze vacatures en laat van je horen. We kunnen dan samen de mogelijkheden bespreken. De opleiding start op diverse momenten in het jaar. Bij start heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig die geen bijzonderheden bevat.

Bekijk de vacatures