BBL-opleiding pedagogisch professional

Werken en leren met baangarantie
BBL opleiding kinderopvang Kinderstad

Ben je nu werkzaam in een ander vakgebied, maar zou je graag aan de slag gaan in de kinderopvang? Meld je dan aan voor een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) bij Kinderstad.

Nieuwe startdatum: september 2024

Vanaf september 2024 hebben we weer diverse mogelijkheden om een leer/werktraject te volgen in samenwerking met het ROC in Tilburg. Je gaat één dag in de week naar school en daarnaast werk je tussen de 12 en 20 uur per week op een vaste locatie. Binnen 2 jaar ben je volledig gediplomeerd als pedagogisch professional op MBO 4-niveau én heb je een baangarantie! 

Wij zijn op zoek naar 4 gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die vanaf september 2024 willen starten. Solliciteren kan tot uiterlijk 5 mei 2024 via [email protected]. Vanaf 6 mei 2024 zullen wij alle sollicitaties bekijken en een inhoudelijke reactie geven. De gesprekken vinden plaats in de vorm van een telefonische intake, een kennismakingsgesprek en een meeloopmoment. Het maken van een taaltoets kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. We streven ernaar om uiterlijk 31 mei 2024 de plekken te hebben vervuld, waarna je je zelf kunt aanmelden bij het ROC in Tilburg.

Reageer direct

De BBL-opleiding past bij jou wanneer:

Je als vooropleiding minimaal VMBO-T (of mavo), HAVO of een beroepsopleiding op mbo-niveau 3 hebt afgerond

Jouw taalniveau minimaal 2F is

Je gemotiveerd en enthousiast bent om met kinderen van 0 tot 13 jaar te werken

Je bereid bent om 12-20 uur per week te werken en 1 dag per week naar school te gaan

Je klaar bent voor het volgen van een intensief traject

De regie van de opleiding ligt helemaal bij jou. Je neemt initiatief en je bent verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.

Je werken en leren goed kunt combineren

Een betekenisvolle baan in de kinderopvang

Tijdens de opleiding tot pedagogisch professional leer je hoe je kinderen van 0 tot 13 jaar uitdaagt en stimuleert om hun grenzen te verleggen. Je kijkt goed waar de behoeftes van de kinderen liggen en past daar je begeleiding op aan. Uiteraard doe je dit samen met je collega’s en heb je goed contact met de ouders. Tijdens de opleiding ontwikkel jij alle vaardigheden die je nodig hebt om de groei en ontwikkeling van kinderen te stimuleren. 

Alles voor een goede start in de kinderopvang

Bij Kinderstad sta je er niet alleen voor. Wij doen er alles aan om jou een succesvolle start in de kinderopvang te laten maken. Zo bieden we je een fijne werkplek met begeleiding door enthousiaste en ervaren collega’s, maar betalen we ook je opleiding en ontvang je meteen salaris. Afhankelijk van je opleiding/werkervaring zijn er mogelijkheden om de opleiding sneller af te ronden. Wanneer je aan alle voorwaarden hebt voldaan en je jouw diploma op zak hebt, hebben wij een passende baan voor je binnen een van onze locaties.

Samengevat kun je dit van ons verwachten:

  • Een fijne werkplek met begeleiding door enthousiaste en ervaren collega's bij een maatschappelijke kinderopvangorganisatie;
  • Een contract voor de duur van de opleiding, met het vooruitzicht op een (vaste) baan met volop ruimte om je verder te ontwikkelen;
  • Een volledig betaald opleidingstraject bij een erkend ROC;
  • Salaris conform de CAO Kinderopvang, schaal 5, trede 8 (EUR 2.420,00 bij een 36-urige werkweek);
  • Conform de CAO Kinderopvang een tegemoetkoming voor de zorgverzekering (EUR 8,00 bruto),  vakantieverlof (210 uur bij een 36-urige werkweek), vakantietoeslag (8%), eindejaarsuitkering (3%), mogelijkheid tot sparen in het levensfasebudget en pensioenopbouw bij PFZW;
  • Fijne overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een tegemoetkoming in de reiskosten (vanaf 11 km) en de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsplan.

Maatschappelijke Kinderopvang

Kinderopvang is voor ons meer dan opvang. Wij zien het als onze taak om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Wij bieden opvang aan alle kinderen van alle ouders (werkend of niet-werkend). Juist in de eerste levensjaren van een kind ontwikkelen de hersenen zich razendsnel en onze pedagogisch professionals kunnen dankzij hun kennis inspelen op de ontwikkelingsfase van het kind. Al onze locaties zijn maatschappelijke kinderopvangorganisaties die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Dit betekent o.a. dat de winst die wij maken opnieuw wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de kinderen. Van alle kinderen, overal waar dat nodig is.

Enthousiast? Laat van je horen

Heb je interesse in een BBL-opleiding via Kinderstad? Dan horen we graag van je. Stuur een mail (ook wanneer je nog vragen hebt) naar onze HR-afdeling: [email protected] en dan spreken we elkaar snel!

Mail ons