Nieuwe basisschool in Berkel-Enschot

basisschool berkel-enschot

Op 19 augustus 2024 begint Kinderstad een nieuw hoofdstuk in Berkel-Enschot, want dan openen we de deuren van een nieuwe, openbare basisschool voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. We verwachten dat de school ca. vier jaar op een tijdelijke locatie staat: op het terrein van voetbalcomplex Jong Brabant aan de Berkelseweg. Daarna verhuist de school naar een permanente locatie in de wijk Akker-Heikant in Berkel-Enschot.

Op de tijdelijke locatie aan de Berkelseweg bouwen we een school die bestaat uit comfortabele, modulaire klaslokalen. Deze zijn helemaal ingericht op de behoeften van onze toekomstige leerlingen. Basisschool Berkel-Enschot wil een plek zijn waar kinderen zich thuis voelen én zich kunnen ontwikkelen!

Meer info & aanmelden

Kennismaken met obs Berkel-Enschot

Ouders die willen kennismaken met onze school en ons onderwijs zijn van harte welkom op één van de drie informatieavonden op maandag 4 maart, dinsdag 26 maart of donderdag 18 april in C.C. De Schalm. We ontvangen je graag vanaf 19:45 uur in C.C. De Schalm, Trappistinnentuin 77. De infoavonden duren tot uiterlijk 21:30 uur. Namens Kinderstad zijn Annemie Martens (voorzitter Raad van Bestuur) en Remko Meeuwsen (manager bedrijfsvoering) aanwezig.

Ben je erbij op één van de infoavonden? Stuur dan een e-mail met daarin de gekozen datum naar [email protected]

Goedkeuring voor definitieve schoollocatie

Onlangs is een aanvraag gedaan bij het Ministerie van Onderwijs voor de bouw van een kindcentrum in de wijk Akker-Heikant. Dat wordt de definitieve locatie van onze school. In het kindcentrum worden ook kinderopvang en buitenschoolse opvang van Kinderstad gevestigd. We verwachten vanaf schooljaar 2028-2029 onze intrek te nemen op de nieuwe locatie een definitieve locatie in Berkel-Enschot te starten. 

Zodra we een akkoord hebben gekregen (uiterlijk 1 juni 2024) kunnen we definitief starten met alle processen rondom het bouwen van een nieuwe school. We hopen het nieuwe schoolgebouw in schooljaar 2028-2029 in gebruik te kunnen nemen. De leerlingen die tot die tijd op de tijdelijke locatie aan de Berkelseweg onderwijs krijgen, kunnen daarna uiteraard in het nieuwe gebouw terecht. 

Heb je vragen, neem dan contact op met Remko Meeuwsen (manager bedrijfsvoering ) via het contactformulier.