Wanneer mag je baby naar de kinderopvang?

Wanneer mag je baby naar de kinderopvang?

Je baby is van harte welkom op onze kinderdagopvang vanaf het moment dat hij of zij 6 weken oud is. Er zijn ook veel ouders die hun kind naar de kinderopvang brengen nadat het zwangerschapsverlof van de moeder is afgelopen. Dat is ongeveer 3 maanden na de geboorte van je kindje, of later als het verlof wordt verlengd met vakantiedagen of ouderschapsverlof. Deze situatie is voor iedereen anders.

De eerste stap

Je baby is nog klein, dus we snappen dat dit een spannende tijd is voor ouders. Je geeft tenslotte je kostbaarste bezit uit handen. Gelukkig hebben we veel ervaring en op onze locaties zijn pedagogisch professionals aanwezig die er alles aan doen om jouw baby net zo goed op te vangen als thuis. Zo wordt er volop geknuffeld, gespeeld, flesjes melk gegeven en zullen ze mee gaan in het ritme van jouw baby. Je geeft zelf door tijdens een overdracht wat je prettig vindt en hoe dit ritme eruit ziet.  

Op tijd aanmelden

Vanwege de intekenlijsten, is het slim om je al in het begin van je zwangerschap in te schrijven bij de kinderopvanglocatie die het beste bij jullie past. Bij aanmelding geeft je aan vanaf wanneer je je baby wilt komen brengen. De locatie neemt tijdig contact op om definitieve afspraken te maken over de wendagen en de eerste officiële dag.

Kennismaken kinderopvang

Wil je graag komen kijken bij een kinderopvanglocatie bij jou in de buurt? Maak dan een afspraak voor een rondleiding. Je krijgt tijdens een rondleiding een gevoel bij de opvang en je maakt kennis met de medewerkers. Je kunt alle vragen stellen die je hebt, we vertellen je graag alles over de inrichting, het team, onze visie, activiteiten en nog veel meer.  

Zoek jouw locatie